Rubriek: Oppervlakte

Steenfinishtechnologie in Hembrug harddraaimachines

Hembrug Machine Tools heeft een overeenkomst gesloten met PTGoldAU UG voor de exclusieve levering van steenfinishtechnologie. De overeenkomst voor deze KombiFin technologie geldt alleen voor harddraai- en rondslijpmachines.

PTGoldAU UG heeft meer dan 15 jaar onderzoek gedaan voor zij deze hoognauwkeurige oppervlakte-bewerkingstechnologie op moderne CNC-machines kon introduceren. Tegenover de exclusieve levering van de KombiFin technologie stelt Hembrug een Mikroturn 100 hard-draaimachine ter beschikking. Zij gaan deze gebruiken voor proeven en jobber gerelateerde werkzaamheden.

Kleine sensorische steenbewerkingsunits

Het finishproces is een al lang bestaand proces en wordt onder andere ingezet bij de productie van hoogbelaste afdichtings- en lagerzittingen op bijvoorbeeld aandrijfassen voor hydraulische pompen. Het gaat hierbij dan om een proces met grote aantallen, met één type werkstuk en waarbij de voor- en nabewerking op afzonderlijke machines wordt uitgevoerd. De KombiFin-technologie betreft echter kleine, sensorische steenbewerkingsunits die eenvoudig in moderne CNC-bewerkingsmachines kunnen worden geïntegreerd. Een nabewerking op een afzonderlijke machine is daardoor niet meer nodig. Dit bespaart processtappen en dus kosten. Er kan een zeer hoge oppervlakte (< 0,3 µm Rz) en vormnauwkeurigheid (< 2 µm) worden bereikt. Hembrug beschikt over een testmachine met deze nieuwe technologie en heeft al diverse klanttesten met succes uitgevoerd.

www.hembrug.com

Dit bericht delen?