Rubriek: Oppervlakte

Teqram introduceert EasyShotblast voor autonoom stralen van plaatwerkonderdelen op EuroBLECH

Tijdens de EuroBLECH in Hannover introduceert Teqram de EasyShotblast. Hiermee kunnen straalmachines geheel onbemand beladen en ontladen worden. Door het straalproces te automatiseren, kan de kwaliteit aanzienlijk worden verhoogd terwijl de kosten voor energie en personeel drastisch verlaagd worden. Dankzij vision-technologie is het programmeren of teachen geheel overbodig.

Straalmachines worden ingezet wanneer de oppervlaktekwaliteit of ruwheid aan bepaalde specificaties moet voldoen. De onderdelen zijn vaak zwaar en het handmatig beladen van de straalcabine met bijvoorbeeld een kraan of tilhulp is arbeidsintensief. Met de EasyShotblast biedt Teqram een oplossing voor het automatisch stralen van plasma- en autogeen-snijdelen tot 200 kg en optioneel tot 500 kg.

Volledig autonoom zonder programmeren of teachen

Plaats de pallets met onderdelen in het werkgebied van de robot en druk op start: Zo eenvoudig is de bediening van de EasyShotblast. Pallets, stapels en snijdelen worden automatisch herkend door het innovatieve EasyEye 3D vision-systeem in combinatie met een op artificial intelligence-gebaseerde besturing. Het selecteren, positioneren en wisselen van de grijpers om verschillende producten op te pakken en in de straalcabine te plaatsen gaat volledig automatisch, zonder te programmeren. Omdat het lange programmeren en teachen komt te vervallen kunnen met de EasyShotblast enkelstuks of kleine series rendabel geautomatiseerd worden.

Hogere kwaliteit, lager energieverbruik en kortere cyclustijd

In een straalcabine worden zowel smalle zijkanten als de gehele onderkant van een plaatwerkproduct perfect afgewerkt. Daarbij is het energieverbruik tot 25% lager dan in een doorvoerstraalmachine en de kortere cyclustijd resulteert in een hogere output. Hiermee wordt de terugverdientijd van de EasyShotblast vaak minder dan 2 jaar!

Betere arbeidsomstandigheden

Het vinden en behouden van goede vakmensen wordt steeds moeilijker. Omdat het zware en repetitieve werk wordt overgenomen door de robot, wordt met de EasyShotblast de ergonomie rondom het stralen sterk verbeterd. Dit draagt bij aan een beter imago als werkgever.

Complete afwerking

Voor het tweezijdig bewerken kan het automatisch omdraaien eenvoudig worden geïntegreerd, evenals extra bewerkingsstappen zoals het ontslakken, ontbramen of verwijderen van aansnijdpunten. Zo kunnen snijdelen in één stap volledig worden bewerkt.

Genomineerd voor de EuroBLECH Award

Met de EasyGrinder won Teqram al de BlechExpo Innovations Award 2021 en recent de TechniShow Innovations Award 2022. Nu is de Teqram met de EasyShotblast genomineerd voor de EuroBLECH Award 2022 in de categorie Automation and Handling. De winnaar wordt bepaald door het publiek. De uitreiking van de EuroBLECH Award is op 25 oktober.

Teqram tijdens de EuroBLECH

EuroBLECH is de grootste vakbeurs voor de plaatbewerkingsindustrie wereldwijd waar men de nieuwste innovaties kan ontdekken. Naast de EasyShotblast zal Teqram onder andere de EasyGrinder slijprobot en de EasyFlipper voor het omkiepen van zware onderdelen of platen demonstreren. De EuroBLECH vindt plaats van 25 tot en met 28 oktober 2022 in de Messe van Hannover. U vindt Teqram op stand 26-L52.

www.teqram.com

Euroblech: 26-L52

Dit bericht delen?