Rubriek: Verspaning

Uitbreiding assortiment boren Dormer Pramet

Dormer Pramet, wereldwijd opererende fabrikant van gereedschappen, heeft zijn assortiment van Hydra modulaire boren met wisselkop uitgebreid, een volhardmetaalboor voor aluminium geïntroduceerd en ook een centreerboor toegevoegd. 

De Hydra boor is een kosteneffectieve optie voor het boren van grote diameters en is geschikt voor constructieve en algemene engineeringtoepassingen. De volhardmetalen wisselkoppen voor het bewerken van staal, rvs en gietijzer vormen een eenheid met de gereedschapstalen boor. Bestaande bodyopties – 3xD, 5xD en 8xD – zijn uitgebreid met een 12xD voor diepgatboren en een 1.5xD optie voor verbeterde stijfheid bij het boren van platen en ondiepe gaten zoals startgaten voor de 8xD en 12xD uitvoering.

Gatbewerkingen

Daarnaast heeft Dormer Pramet het assortiment VHM Force-boren voor gatbewerkingen uitgebreid met een boor voor alle soorten aluminium, van zachte tot abrasieve kwaliteiten. De spaangroef- en snijgeometrie van het nieuwe assortiment Force N-boren heeft een spiraalhoek van 32°. Deze draagt bij aan het breken van spanen in kleine hanteerbare deeltjes en verkleint de uitgangsbramen die bij het boren in zacht materiaal kunnen ontstaan.  

Tot slot heeft Dormer Pramet een nieuwe volhardmetaalboor geïntroduceerd voor snel en nauwkeurig centreren. De R125 heeft een 150° zelfcentrerende puntgeometrie, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor gebruik in combinatie met high-performance boren met punthoeken van rond de 140°.

www.dormerpramet.com

Dit bericht delen?