Rubriek: Bevestigingstechniek

Vidra verkiest robot boven cobot

Na een uitgebreid onderzoekstraject koos Vidra Metaalproducten voor een robot in plaats van voor een cobot. ‘De bewegingssnelheid, stabiliteit en goede product-prijsverhouding gaven de doorslag’, zegt business unit manager Paul Brandenburg.

De metaalproducent uit Nijverdal koos hierbij voor de Ready Robotic Cell van lasrobotspecialist RobWelding. ‘De procesbegeleiding van RobWelding was ook een argument om voor de robot te kiezen.’

Meer uitbreidingsopties met robot
Als antwoord op de vraag uit de markt naar een eenvoudig te programmeren lasrobot ontwikkelde RobWelding de kant-en-klare Easy Robotic Cell (ERC). ‘Deze is vergelijkbaar met een cobot maar heeft meerdere voordelen’, stelt Martijn Hubers, sales advisor bij RobWelding. ‘Met een robot kun je meer in de toekomst. Want deze is volop modulair uit te breiden met manipulatoren, sensoren en dergelijke. Met een cobot kun je op een gegeven moment niet veel extra’s meer. De prijzen van onze betaalbare ERC en een cobot liggen ongeveer even hoog.’

Toch koos Vidra niet voor dit instapmodel maar voor de grotere en populaire Ready Robotic Cell. Zo worden de voordelen die een manipulator biedt ten volle benut. De producten hoeven niet manueel omgedraaid te worden waardoor een kortere cyclustijd ontstaat, wat resulteert in een goedkoper product.

Eenvoudig laspaden programmeren
RobWelding maakte het instapmodel ERC specifiek voor eenvoudige lastaken. Door het gebruik van een solide gatentafel zijn producten snel en eenvoudig op te spannen, waardoor voor kleine series geen mallen nodig zijn. De lasrobotspecialist levert deze robotcel kant-en-klaar.
 

www.vidra.nl

www.robwelding.com

Dit bericht delen?