Rubriek: Diversen

1e editie Brabantse Metaaldagen veelbelovend

De Brabantse Metaaldagen, die dit voorjaar voor het eerst worden georganiseerd van 10 t/m 12 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, is volgens de organisator een unieke combinatie van vakbeurs en congres. Het belooft een interessant evenement te worden met aansprekende sprekers en exposanten en een zeer relevant thema: procesoptimalisatie, digitalisering en productieverbetering in de metaal- en maakindustrie. Bezoekers krijgen hier vele oplossingen aangereikt die hen helpen bij het bereiken van een Smart Industry.

Optimalisatie van processen

De Brabantse Metaaldagen zijn specifiek gericht op de metaalsector en zullen volledig in het teken staan van procesoptimalisatie en productieverbetering. De organisatie van de beurs heeft deze efficiëntie en optimalisatie ook doorgetrokken in de selectieprocedure: alleen potentiële deelnemers die daadwerkelijk iets toe te voegen hebben aan het thema zijn toegelaten als deelnemer.

Door deze strakke focus belooft de beurs echt zinvol en inspirerend te worden voor de bezoekers. Daarnaast houdt het de bedrijven scherp en kan het voor een noodzakelijke trigger zorgen om verder te denken.

Op weg naar Industrie 4.0

In de maakindustrie is vooral behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Men is op zoek naar oplossingen om meer productie te draaien met het huidige of minder personeel. Kortom, de klant is vooral op zoek naar manieren om snelle productieverbeteringen te realiseren. Deze kunnen bereikt worden met grote én kleine oplossingen, zoals een nieuwe machine, automatisering, betere software of opleiding van het personeel, maar ook het tijdig leveren van het juiste materiaal en gereedschap. Alles wat kan helpen bij het efficiënter en productiever maken van bedrijven op weg naar Industrie 4.0 is het onderzoeken waard.

Oplossingen op de Brabantse Metaaldagen

Grofweg zijn er drie onderdelen te onderscheiden op de Brabantse Metaaldagen. Er is een vakbeurs met exposanten, een congres met keynotespeakers en presentaties van seminar-sprekers die soms ook als exposant aanwezig zijn. Alle presentaties moeten te maken hebben met het thema van de beurs. De bezoeker van de Metaaldagen kan zo op allerlei manieren oplossingen vinden voor productieverbetering en het optimaliseren en beheersen van bedrijfsprocessen.

Congres met keynote speakers

Er zullen verschillende spraakmakende keynotespeakers uit diverse deelgebieden binnen de metaal- en maakindustrie een presentatie geven. Zoals Dr. Biba Visnjicki, Director Business Development voor de Nederlandse afdeling van het Fraunhofer Instituut voor toegepaste wetenschap, en toegewijd in het ondersteunen van de maakindustrie met technologische oplossingen. Andere sprekers zijn Peter Hoogerhuis, Operations Manager bij Philips in de fabriek in Best, met als grote kracht additive manufacturing in de wereld van medische componenten en Bert Jan Ouwerkerk, Plant Manager Sheet Metal Components Plant bij DAF Trucks, gespecialiseerd in lean material flow, projectmanagement, controlling en accounting.

Seminars

Aanwezigen op de beurs kunnen ook kennis opdoen via negen uiteenlopende presentaties van sprekers tijdens het seminar-gedeelte. ING zal spreken over de kansen die er zijn voor toeleveranciers in de snelgroeiende hightechindustrie en de aanpassingen die nodig zijn om kans te maken op orders. Wouter van Halteren van Halter CNC Automation zal ingaan op de verschillende fases die een organisatie kan en moet doorlopen tijdens de reis naar Industry 4.0.

Exposanten

Uiteraard zal de beursvloer gevuld zijn met stands van uiteenlopende exposanten. Enkele bedrijven die hun producten of ideeën zullen presenteren zijn Trumpf Nederland, Rolan Robotics, Migatronic, Gibas, Dormac CNC Solutions, ASTES4, Rob Welding en Olmia Robotics. In deze editie van Marktaanbod Metaal vindt u meer informatie over de beurspresentatie van een groot aantal deelnemers.

Samen naar een Smart Industry

De metaalindustrie is volop in beweging en beschikt over vele vaklieden en experts die niet kunnen wachten om hun kennis te delen. Want dat is de manier om de branche als geheel op weg te helpen naar een Smart Industry: door elkaar te inspireren, scherp te houden en samen te werken. De aankomende Brabantse Metaaldagen zijn de ideale plek om onze collectieve kennis te verrijken en de concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie te versterken.

www.debrabantsemetaaldagen.nl

Dit bericht delen?