Rubriek: Bevestigingstechniek

Lascobots voor de metaal: Rolan’s EASYARC is uw nieuwe partner!

Dat collaborative robots (cobots) een plek hebben veroverd in de markt voor handling toepassingen mag duidelijk zijn. Binnen de metaalmarkt wordt ook gezocht naar nieuwe manieren van samenwerking tussen mens en robot.

Rolan Robotics loopt voorop met innovatieve toepassingen in de metaal en presenteert tijdens de Brabantse Metaaldagen haar industriële lascobot EASYARC; uw nieuwe partner in lassen.  

Eén van de grotere spelers in de Benelux

Rolan Robotics is al meer dan 25 jaar systeem integrator voor automatiseringstoepassingen in uiteenlopende markten. Van de metaalsector tot de ‘food’ en ‘non-food’ industrie. Het bedrijf is met zo’n 1000 geleverde robotsystemen één van de grotere spelers in de Benelux. Al jaren levert Rolan Robotics systemen voor de metaalverwerkende industrie. De kracht van deze turnkey robot leverancier is dat zij merkonafhankelijk is. Naast lasrobots van OTC worden ook handling robots van OTC, FANUC en Stäubli ingezet om zo voor elk project een passende automatiseringsoplossing te bieden in financieel en/of ergonomisch opzicht.

Naast lasrobots nu ook lascobots

Om tegemoet te komen aan de wens naar een betaalbare en eenvoudig te gebruiken robot heeft Rolan Robotics haar cobot familie uitgebreid met de industriële lascobot EASYARC. Deze is in samenwerking met OTC Duitsland ontwikkeld. Deze lascobot is voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen voor lastoepassingen. Hiermee voldoet de robot aan de laatst gestelde CE eisen.

Snel installeren, mobiel en eenvoudig programmeren

De basis van de mobiele installatie wordt gevormd door een solide lastafel met gatenpatroon. Daardoor kunnen mallen eenvoudig worden aangebracht. Dankzij de stevige bokwielen is de installatie snel te verplaatsen en vergrendelen. De installatie wordt kant en klaar geleverd en is dus snel inzetbaar. De EASYARC is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kan zowel worden geleverd in een standaard uitvoering, met de FD-B6 robot met slangenpakket binnendoor, als in een compacte uitvoering met de FD-H5 robot.

De lascobot is gekoppeld aan een pulserende OTC lasmachine type P400, waardoor deze geschikt is voor het lassen van alle materialen zoals staal, RVS en aluminium. De EASYARC beschikt standaard over pendelprogramma’s, boogdetectie en geïntegreerde botsdetectie. Optioneel kan de lascobot worden voorzien van een aantal opties zoals zoek- en volgfunctionaliteit en externe assen aansturing. De EASYARC is het instapmodel voor het lassen van kleine series.

Op de Rolan Robotics stand tijdens de Brabantse Metaaldagen (D049) kunt u de EASYARC in het ‘echt’ bekijken en krijgt u een demonstratie van de samenwerkende lascobot en handlingcobot. Men legt u graag uit welke cobot het meest geschikt is voor uw toepassingen. U bent van harte welkom! 

www.rolan-robotics.com

Brabantse Metaaldagen: D409

Dit bericht delen?