Rubriek: Verspaning

Veel nieuwe producten op Destaco stand Brabantse Metaaldagen

Destaco is uitvinder van het kniehefboomprincipe bij het opspannen van producten in de bewerkingstechniek. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar marktleider op het gebied van snelspanners en lanceert tijdens de Brabantse Metaaldagen een nieuwe reeks producten voor verdere automatisering.

Destaco speelt daarmee in op de behoefte en de wensen van de klant als het gaat om prijs en snelheid. Het automatisering programma omvat een reeks van nieuwe modulaire automation producten, elektrische servogrijpers, langeslag grijpers en servoindexers. 

RVS handspanners en OEM grijpers

Bijzonder trots is Destaco op de uitbreiding van het aanbod rvs handspanners en kostenefficiënte OEM grijpers. Samen met de nieuwe T110 pneumatische lineaire eenheid vervolledigen deze de succesvolle G110 grijperreeks. Met meer snelheid en betrouwbaarheid in vergelijking met soortgelijke oplossingen die momenteel op de markt zijn voor het geautomatiseerd verplaatsen van onderdelen. Aan het uitgebreide programma gereedschapwisselsystemen is een 400 V module toegevoegd die elke robot in staat stelt om een hoger voltage naar het werkstuk te voorzien.

Nieuwe servoindexer

Destaco introduceert ook een nieuwe servoindexer die zeer klein van formaat maar toch zeer krachtig is. In een wereld van steeds verdergaande automatisering biedt deze een oplossing in uiteenlopende situaties. Vanuit de servotechniek biedt deze indexer een zeer goede interactie tussen robot en het indexeren naar de juiste positie als een extra as aan de robot. Daar waar in een productieproces het nauwkeurig centreren en positioneren van een product vereist is, biedt Destaco de oplossing met deze servogestuurde postioneerings indexer.

Productiviteit optimaliseren

Met meer dan 100 jaar ervaring biedt Destaco een uitgebreid portfolio aan oplossingen voor precisiebewegingen, plaatsing en besturing waarmee fabrikanten wereldwijd hun productiviteit kunnen optimaliseren. Het aanbod omvat toonaangevende merken zoals Destaco (hand- en power clamps en end-effectors), Camco™ en Ferguson™ (Indexers), Robohand™ (grijpers) en CRL™ (manipulators en transfer poorten).

Innovatie, kwaliteit en ontwikkeling hebben Destaco tot wereldwijd marktleider gemaakt op het gebied van design, productie en ondersteuning in spannen, grijpen, verplaatsen en robot-tooling oplossingen voor de werkplaats.

www.destaco.com

Brabantse Metaaldagen: 7D060

Dit bericht delen?