Rubriek: Bevestigingstechniek

AR-serie YASKAWA uitgebreid met 6 nieuwe modellen

YASKAWA heeft zijn lasrobotportfolio uitgebreid met niet minder dan zes nieuwe modellen van de AR-serie met een werkbereik van 727 tot 3.124 mm. Een ruime keuze aan stroombronnen kan aan de robots worden gekoppeld voor het lassen van een groot assortiment aan werkstukken.

De 6-assige precisierobots uit de AR-serie van YASKAWA zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van booglassen. Ze maken kortere procestijden mogelijk, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik. Vanwege hun slanke ontwerp hebben de flexibele en extreem snelle robots slechts een kleine voetafdruk.

Zes lasrobots met overtuigende mogelijkheden

De twee compacte AR700- en AR900-robots scoren punten met een hoge laskwaliteit en consistentie. Ze zijn erg geschikt voor lastoepassingen met voornamelijk kortere lasnaden. De YASKAWA AR900 kan ook worden geïnstalleerd in de onlangs geïntroduceerde turn-key ArcWorld Mini en Micro robot lascellen. De succesformule van ArcWorld-cellen is eenvoudig: AR900-robot, handmatige draaitafel met twee stations, controller en stroombron. Alle componenten zijn compact gecombineerd op een platform en zijn direct klaar voor gebruik, waardoor de hoogste YASKAWA-kwaliteit wordt gegarandeerd voor het lassen van een breed scala aan kleine werkstukken.

Booglassen

De middelgrote AR1440 robot is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen bij booglassen, met als doel optimale resultaten te bereiken in minder gunstige omstandigheden. Met een laadvermogen van maximaal 12 kg, ruimte voor het slangenpakket met holle as en een maximaal werkbereik van 1.440 mm is een eenvoudige bewerking van omvangrijke werkstukken mogelijk. Door de lichte kromming van de onderarm zijn ook perfecte lasnaden mogelijk op moeilijk toegankelijke delen. Luchtkanalen en media-aansluitingen zijn geïntegreerd in de voet, waardoor het werkbereik van de hoofdas (S-as) tot 340 graden reikt.

Het grootste en krachtigste model, de YASKAWA AR3120, heeft een formidabel werkbereik van 3.124 mm. Met een hoog laadvermogen tot 20 kg is het ook ideaal voor het lassen van grote, omvangrijke componenten. Het ontwerp met holle arm zorgt voor een ruimtebesparende plaatsing van het slangenpakket door de arm naar de pols waardoor minder slijtage optreedt.

Hoge kwaliteit, productiviteit en nauwkeurigheid

De snelle 6-assige robots van de YASKAWA AR-serie garanderen een hoge mate van nauwkeurigheid en zijn door hun ontwerp gemakkelijk schoon te maken. Zonder verdere aanpassingen kunnen ze lastaken aan in zware omstandigheden. Door het slanke en gebogen ontwerp kunnen de manipulatoren diep in de werkruimte duiken. Het economische aspect is ook niet over het hoofd gezien. Eenvoudige bediening, snelle inbedrijfstelling en onderhoudsvriendelijkheid dragen bij aan lage bedrijfskosten.

Alle modellen van de YASKAWA AR-serie werken met de flexibele en snelle YRC1000 controller die ook is inbegrepen. Deze uiterst compacte controller maakt optimaal gebruik van de ruimte mogelijk en bevat handige functies uit meer dan 40 jaar laservaring.

Robots in actie op TechniShow

Op de TechniShow zijn een aantal AR robots in actie te zien op de Yaskawa stand A010 in hal 10. Er zijn daar meerdere lasoplossingen te zien, zoals de ArcWorld Mini en de Weld4U lasapplicatie van partner ProduLAS met een Yaskawa HC10 cobot.

www.yaskawa.eu.com

TechniShow: 10.A010

Dit bericht delen?