Rubriek: Bevestigingstechniek

Eerste hybride lascobot op ProduLAS stand Metavak

Op de Metavak (stand A108) introduceert ProduLAS de Weld4Me lasopstelling. Deze cel is voorzien van een hybride Yaskawa HC10 robot welke zowel een industriële robot als een cobot is. Hierdoor wordt het beste van twee werelden gecombineerd: het eenvoudig programmeren en handmatig bewegen van een cobot en de uitgebreide lasfuncties van een lasrobot zoals pendelen, naadvolgen via een lichtboogsensor en tactiel zoeken.

De Weld4Me lasoplossing is geschikt voor elk bedrijf dat eenvoudig klein seriewerk heeft om te lassen. Deze opstelling is een ongecompliceerd instapmodel voor het robotlassen. Beginners kunnen de robot eenvoudig programmeren via de Welding Wizard software. Meer ervaren operators kunnen de uitgebreide functies benutten. Weld4Me is de ideale oplossing voor producten die zonder een externe as voor het roteren of draaien van het stuk gelast kunnen worden. Verder kan deze lasopstelling producten met toleranties lassen door gebruik te maken van een lichtboogsensor en tactiel zoeken.  

Makkelijk programmeren

Via de Welding Wizard software kunnen zelfs beginners makkelijk de Weld4Me lasrobot programmeren. Voor de meer uitgebreide functionaliteiten als pendelen, naadvolgen, tactiel zoeken en meerlagen is wat meer ervaring vereist. Dankzij de Welding Wizard software beschikt de gebruiker over een eenvoudig programmeerbare cobot maar met de uitgebreide lasfuncties van een lasrobot.

www.produlas.nl

Dit bericht delen?