Rubriek: Bevestigingstechniek

Collaboratieve lascollega voor kleine series

Als toonaangevende robotfabrikant voor geautomatiseerd lassen biedt Yaskawa metaalbewerkingsbedrijven een eenvoudige oplossing voor een gemakkelijke instap in de wereld van robotica: de nieuwe Weld4Me-oplossing. De combinatie van een collaboratieve robot en een eenvoudige gebruikersinterface zorgt voor consistente eenvoud voor de gebruiker, zonder de essentiële lasfuncties uit meer dan 40 jaar laservaring te missen.

Met handmatige begeleiding kan de Yaskawa HC10DT IP67 collaboratieve robot eenvoudig naar nieuwe lasposities worden verplaatst en met de vereenvoudigde gebruikersinterface van de “Welding Wizard” worden geprogrammeerd. Nadat het programma is aangemaakt, kan het robotpad worden gecontroleerd voordat de robot begint met lassen. Het inleerproces in complexe programmeeromgevingen is niet meer nodig, waardoor er meer tijd overblijft voor het lasproces zelf.

Opbouwwerk beperkt

Met name bij kleine batchgroottes en een grote productdiversiteit biedt deze oplossing aanzienlijke voordelen doordat het ombouwwerk beperkt blijft tot nieuwe onderdelen. De collaboratieve robot is geschikt voor MIG / MAG-lassen en door beschermingsklasse IP67 onder andere ook afgeschermd tegen lasspatten in het productieproces. De HC10DT IP67 werkt zij aan zij met de operator als lascollega met behulp van geïntegreerde krachtsensoren. Met zijn kleine voetafdruk kan Weld4Me direct worden geïntegreerd in bestaande productiefaciliteiten. Voor elke individuele toepassing kan een Yaskawa-oplossing worden samengesteld met de vereiste laspakketten van Fronius of andere fabrikanten en accessoires.

De Weld4me-oplossing wordt op de markt gebracht via erkende Yaskawa-Systeempartners

www.yaskawa.nl

Dit bericht delen?