Rubriek: Bevestigingstechniek

Europese samenwerking Yaskawa en Lorch

Yaskawa en Lorch Welding Systems kondigen hun toekomstige samenwerking aan om in heel Europa nieuwe innovatieve oplossingen te bieden aan industriële bedrijven in de lassector. Beide partners zien vooral bij middelgrote bedrijven een enorm potentieel om de komende jaren productieprocessen te automatiseren en de industrie te ondersteunen bij de omschakeling naar een moderne digitale productie.

“We zijn marktleider in de lassector met ons brede portfolio van complete systemen voor lasautomatisering. Mede door de opkomst van collaboratieve robotica en een nog nauwere samenwerking tussen mens en machine ligt het voor de hand dat we hierin samenwerken met bekende lasbronfabrikanten zoals Lorch,” zegt Otwin Kleinschmidt, Division Manager Yaskawa Europe Robotics.

Samen oplossingen creëren

Wolfgang Grüb, Managing Partner van Lorch Welding Systems: “We zijn zeer verheugd over de gestarte samenwerking met Yaskawa op het gebied van lasrobotica. Met dit partnerschap zullen we in de toekomst gezamenlijke oplossingen creëren waarmee klanten hun productie verder kunnen automatiseren en om hun concurrentievermogen verder te vergroten. In de komende jaren zien we een toenemende vraag naar geautomatiseerde lasoplossingen, vooral in de middelgrote sector maar ook in de grootschalige industrie. Hier willen we gezamenlijk de efficiëntie van onze klanten verhogen ”.

Yaskawa is een wereldwijde technologieleverancier op het gebied van robotica, aandrijf- en besturingstechnologie en oplossingen in de energiesector. Yaskawa levert onder industriële robots van het merk MOTOMAN. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt bij robotlassen, laboratoriumautomatisering, verpakking en handling en geautomatiseerd lakken.

Dit bericht delen?