Rubriek: Verspaning

Cellro maakt onbemand produceren op frees- en draaimachines nog eenvoudiger

Tijdens de TechniShow 2018 toont Cellro de volgende stap in de ontwikkeling van haar Xcelerate automatiseringssysteem. De oplossing stond al bekend als een toegankelijke vorm van automatisering. Maar Cellro maakt het verspaners nu nog eenvoudiger om flexibel onbemand te produceren. Dankzij de Fixture Exchange en Collet Exchange kan Xcelerate nu zelfs meerdere series achter elkaar geheel automatisch uitvoeren aan frees- en draaimachines. Cellro ontving voor deze innovaties een nominatie voor de ‘Nieuw op de Benelux markt!’ award.

Fixture Exchange en Collet Exchange

Zowel de Fixture Exchange als de Collet Exchange (spantangwissel) maken het mogelijk om verschillende productieseries aaneen te schakelen. Dit zonder handmatig de opspanning of grippers aan te hoeven passen. De Fixture Exchange stelt Xcelerate in staat zelfstandig machineklemmen te wisselen in een freesmachine. Zo kan de robot meerdere series achtereen produceren. Cellro demonstreerde de Fixture Exchange recentelijk op de EMO 2017 en METAV.

Noviteit op TechniShow

De Collet Exchange wordt exclusief voor het eerst gepresenteerd op de TechniShow. Deze module, ontwikkeld voor collet machines zoals draaibanken, laat de robot eerst de spantang van de hoofdspil wisselen. Vervolgens plaatst hij met een productgripper de juiste producten in de draaimachine. Dit maakt het mogelijk om ook binnen het draaiproces meerdere series geautomatiseerd aaneen te schakelen. De Fixture Exchange en Collet Exchange bieden hetzelfde cruciale voordeel: niet langer hoeft er iemand tussen de series door manueel de opspanning en/of grippers aan te passen. Dit maakt een groot verschil voor klein-serie productie, wat zich nu aanzienlijk makkelijker rendabel laat automatiseren. De Fixture Exchange en Collet Exchange zijn de nieuwste innovaties binnen het bredere Cellro productaanbod. De automatiseerder biedt een voltallig productportfolio, waarmee het een passende oplossing kan leveren voor uiteenlopende automatiseringswensen. Geïnteresseerden in automatisering zijn van harte welkom op de Cellro stand.

www.cellro.com

TechniShow: 10.C50

Dit bericht delen?