Rubriek: Oppervlakte

CIBO maakt robotschuren toegankelijk voor iedereen

In het post-corona tijdperk is maximale flexibiliteit een must. Dat kan bijvoorbeeld door het schuurproces te automatiseren. Belangrijk voordeel daarvan is dat de kwaliteit constant blijft. De productiviteit stijgt omdat de output gegarandeerd is. Daarnaast bespaart men kosten op lange termijn.

De afwerking is een cruciaal onderdeel van het productieproces. Schuren, polijsten en ontbramen is arbeidsintensief en onderhevig aan grote kwaliteitsverschillen. Het automatiseren van het schuurproces zorgt voor een perfecte afwerking, elke keer opnieuw. En men is verzekerd van een hoger rendement van het gebruikte schuurmateriaal. Een robot gebruikt het materiaal altijd op dezelfde manier en met dezelfde geprogrammeerde druk. En dan is er nog de flexibele inzetbaarheid van zo’n robot die zonder problemen de meest complexe werkstukken aan kan.

Totaaloplossing

Cibo Robotics en robotexpert CNC Solutions sloegen de handen ineen en werkten met vereende krachten een unieke totaaloplossing uit. Een oplossing die 100% ‘plug & play’ is, omdat de software, hardware en de gebruikte schuurmaterialen perfect op elkaar afgestemd zijn. Deze op zichzelf staande robotcel kan in één dag operationeel zijn en brengt robotschuren binnen bereik van veel metaalbewerkende bedrijven. De lage leercurve en eenvoudige bediening maken het mogelijk voor een operator zonder CNC-ervaring om de robot binnen 2-3 dagen te kunnen programmeren en bedienen. 

www.ciborobotics.be

Dit bericht delen?