Rubriek: Oppervlakte

C&T Technics met nieuwe RUMP werpstraalmachine uit de brand

RUMP Strahlanlagen GmbH, in Nederland en België vertegenwoordigd door HEVAMI Oppervlaktetechniek B.V. uit Veghel, heeft onlangs een rollenbaan-werpstraalmachine geïnstalleerd bij de firma C&T Technics uit Uden dat werkzaam is in de lak- en coatingindustrie. Sinds de oprichting in 1997 is men gespecialiseerd in ontlakking, industriële reiniging en chemische oppervlaktebehandeling van metalen en kunststoffen.

Na een interne brand in 2018 heeft C&T Technics de eigen productie veelal uit moeten besteden aan het moederbedrijf ABL Technic. Na de brand heeft men dan ook niet stil gezeten en is er vol ingezet op de planning van de nieuwbouw die dit jaar gefaseerd opgeleverd wordt. “In de brand uit de brand” of anders gezegd “Elk nadeel heeft zijn voordeel”. Eén van de voordelen is dat men nu in de nieuwbouw beschikt over een veel grotere werpstraalmachine zodat men nu veel sneller de diverse producten zuiver kan stralen nadat deze middels een pyrolyse oven ontdaan zijn van de lak.

Speciale afzuiging: extra goed bestand tegen grote stofbelasting
Omdat na het pyrolyse proces veel as achter blijft op de producten is de straalmachine van RUMP voorzien van een speciale afzuiging die extra goed bestand is tegen de grote stofbelasting. Daarnaast beschikt deze straalmachine, in vergelijk tot een standaard rollenbaan straalmachine, over een extreem grote voorafscheider om zoveel mogelijk bruikbaar straalmiddel in een voortraject van het lichte stof te scheiden. De werpstraalmachine heeft een doorvoerbreedte van 1600 mm en voor een rollenbaan-straalmachine een bijzonder hoge doorvoerhoogte van 2540 mm. Om te waarborgen dat ook complexe delen in één keer goed schoon gestraald worden is de straalmachine voorzien van een 10-tal zéér efficiënte en onderhoudsvriendelijke werpwielen van het type R320 welke in totaal ca. 1600 kg/min. afwerpen. Vanwege de beperking in de bouwhoogte en de wens om de machine fundamentloos op te stellen is de machine voorzien van een tweetal elevators. Verder is de gehele straalkamer, zoals standaard bij elke straalmachine van RUMP, opgebouwd uit 12% mangaanstaal om het onderhoud aan de straalmachine zoveel mogelijk te beperken.

www.ct-technics.nl
www.hevami.nl

Dit bericht delen?