Rubriek: Verspaning

Doosan DVF-serie nieuwe generatie 5-assige bewerkingscentra

Doosan Machine Tools maakte tijdens de afgelopen Doosan International Machine Fair in Zuid-Korea de uitbreiding van de nieuwe generatie 5-assige bewerkingscentra uit de Doosan DVF-serie bekend. De nieuwe modellen zijn geschikt voorde complete bewerking van grotere werkstukken.

Samen met de DVF 5000 vormen de DVF 6500 en DVF 8000 de nieuwe generatie premium 5-assige bewerkingscentra van Doosan Machine Tools. Deze zijn geoptimaliseerd voor de onbemande bewerking van moeilijk te verspanen complexe werkstukken, voorbereid op palletautomatiseringen hebben een verbeterde toegang en een hoger bedieningsgemak. Met de draai-/kanteltafel kunnen werkstukken 5-assig simultaan in één opspanning compleet worden bewerkt. Daarmee kunnen verspanende bedrijven de productie-output aanzienlijk verbeteren.

Veel onderscheidende kenmerken

De DVF 5000, DVF6500 en DVF 8000 hebben een ø500 / ø650 / ø800mm draai-/kanteltafel voor het bewerken van werkstukken met complexe vormen en een standaard 12.000 rpm hoge snelheidsspil (optioneel: 18.000). Onderscheidende kenmerken van de nieuwe DVF-serie bewerkingscentra zijn de nog kleinere footprint dan de voorgaande modellen en het standaard vetsmeersysteem. De machines zijn 
ontworpen om de operator beter toegang tot de opspanning te bieden met als resultaat een maximaal gebruiksgemak. Om de nauwkeurigheid verder te verbeteren, zijn de bewerkingscentra van de DVF-serie uitgerust met een thermische compensatiefunctie voor zowel de spillen als de algehele structuur. Koeling van de spil en kogelomloopspillen behoort tot de standaardfunctie. Voor hoognauwkeurige bewerkingen is een meetinstrument voor de gereedschapslengte inbegrepen. De bewerkingscentra bieden een optimale oplossing voor het verwerken van moeilijk te verspanen werkstukken, waarmee de afvoer van spanen via een nieuw koelvloeistoftankfilter is vergemakkelijkt.

120 gereedschappen

De machine kan worden gekoppeld aan diverse palletautomatiseringssystemen. Dat leidt tot een hogere productiviteit en onbemande verwerking. Om verschillende soorten bewerkingen in één opspanning in een onbemand proces mogelijk te maken is voldoende beschikbaarheid van het aantal gereedschappen een vereiste. Daarvoor biedt het gereedschapsmagazijn plaats aan maximaal 120 gereedschappen. Bovendien bieden de nieuwe bewerkingscentra van de DVF-serie de mogelijkheid voor automatisch laden en lossen van werkstukken, zowel vanaf de voor- als de bovenzijde. Daardoor kunnen ook zwaardere werkstukken via de opening aan de bovenzijde op de draai-/kanteltafel worden getakeld.

De nieuwe DVF-serie bewerkingscentra worden in Nederland geleverd door Dormac CNC Solutions.


www.dormac.nl

Dit bericht delen?