Rubriek: Verspaning

Optimaal produceren met de totaaloplossingen van Dormac CNC Solutions

Dormac CNC Solutions zal tijdens de METAVAK op stand C.104 de machines van DN Solutions (voorheen Doosan) SMX2600s en DVF 5000 metaalbewerkingsmachines meenemen om diverse thema’s uit te lichten zoals optimalisatie, innovatie en automatisering.

Dormac biedt met de productie afdeling een uitgebreid pakket aan automatiseringsoplossingen. Dit aanbod machinebelading reikt van gebruiksvriendelijke cobots van Doosan Robotics tot een robotcel van EasyRobotics. Ook custom built automatiseringsoplossingen voor grotere en zwaardere producten, zoals de zelf ontwikkelde geautomatiseerde productiecel, komen aan bod. De mogelijkheden en voordelen van automatisering worden tijdens het de METAVAK ruimschoots onder de aandacht gebracht.

SMX2600s multitasking machine
De SMX serie staat voor flexibiliteit in productiviteit en verspanen zonder compromissen! De SMX serie is een multitasking machine waarbij productiviteit en ergonomie gecombineerd zijn. Dit betekent optimale productie, zowel tijdens het verspanen als tijdens de noodzakelijke neventijden.  

DVF 5000 5-assig compact bewerkingscentrum
De DVF 5000 is de volgende generatie 5-assige serie compacte bewerkingscentra van DN Solutions. De machine biedt een breed scala aan op maat gemaakte opties, automatisering en een maximaal gemak die onbemand bewerken eenvoudig mogelijk maken.

De tafel is ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie, terwijl de motor voor het draaien van de B- en C-as een tandwielset heeft met verbeterde antislijtage en hoge duurzaamheid. Nodulair gietijzer is toegepast op de gehele structuur om structurele verzakking te voorkomen, terwijl de toevoeging van een supportdrager het mogelijk maakt werkstukken van wel 400 kg met grote kracht en precisie te bewerken. De machine kan zijn voorzien van 12.000 r / min rechtstreeks aangesloten of de optionele built-in spindel met een maximale snelheid van 18.000 omw/min. De DVF 5000 is geschikt voor high-productivity bewerking van een diverse range aan werkstukken. Het gereedschapsmagazijn heeft een maximale capaciteit van 120 gereedschappen.

De afstand van het midden van de pallet van de DVF 5000 tot aan de deur is gering. Daardoor kan de operator eenvoudig de bewerkingsstatus controleren. De rechterdeur is ontworpen voor automatisch laden en lossen van werkstukken terwijl de voordeur ter beschikking van de operator blijft. Een kraan kan het midden van de pallet kan bereiken.  

Optimalisatie

Ook rondom de machine moet het perfect voor elkaar zijn. In samenwerking met zusterbedrijf Dormatec Environment Systems brengt Dormac op stand F.105 procesoptimalisatie naar een hoger niveau. Met diverse ‘Green Light Machining’ oplossingen voor luchtfiltratie, spaanproblemen of vervuiling van koelvloeistof bent u bij Dormac aan het juiste adres. Iedereen streeft ernaar zoveel mogelijk spindeluren te maken, waarbij de groene lamp van de driekleuren signaallamp zoveel mogelijk brandt. Dat vraagt om de inzet van systemen die ervoor zorgen dat het proces niet wordt onderbroken, het aantal spindeluren toeneemt en de kwaliteit hoog en constant blijft.  

www.dormaccncsolutions.nl

Metavak: C.104 en F.105

Dit bericht delen?