Rubriek: Verspaning

HEDELIUS ontwikkelt palletautomatisering

HEDELIUS Maschinenfabrik GmbH, in Nederland vertegenwoordigd door Promas uit Massbree, staat bekend om de productie van 3- en 5-assige bewerkingscentra. Nu breidt het Noord-Duitse familiebedrijf zijn assortiment uit met een nieuwe automatiseringsoplossing.

Hedelius biedt haar klanten een in eigen huis ontwikkeld automatiserings- en bewerkings-centrum vanuit één bron. De Marathon P422 kan maximaal 22 pallets met een afmeting van 400 x 400 mm opslaan. Elke pallet maakt een klemgewicht tot 150 kg mogelijk met een cir-cuitdiameter tot 500 mm en een klemhoogte tot 400 mm. De Marathon is een opslagapparaat voor kleine en middelgrote series. Het besturingssysteem is een Heidenhain controller die speciaal is ontwikkeld voor HEDELIUS. Deze maakt een eenvoudige en duidelijke werking van de automatisering mogelijk.

Gebruiker centraal
De gebruiker staat altijd centraal bij HEDELIUS. Daarom is de Marathon voorzien van veel technische details. De laadhoogte tot aan de bovenkant van de pallet is 965 mm. Dat maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om de machine in te stellen. De standaard draaibare opstelling en de pneumatische vergrendeling van de pallet zorgen dat de werkstukken beter geklemd kunnen worden. De laadopening kan voor een kraanlading naar achteren worden verplaatst en laat zo de set-up plaats volledig los.

De Marathon P422 is momenteel leverbaar in combinatie met een ACURA 65 bewerkings-centrum. Standaard beschikt dit bewerkingscentrum over een 65-voudig gereedschapsmaga-zijn. Er zijn voortdurend 255 tools beschikbaar.

www.promascnc.nl

Dit bericht delen?