Rubriek: Verspaning

Hedelius presenteert Tiltenta 11

De flexibel inzetbare en zeer populaire Tiltenta serie van Hedelius wordt uitgebreid met de Tiltenta 11. Met een aanzienlijke Y-as verplaatsing van 1.100 mm beschikt de nieuwe zwenkkopfreesmachine over een zeer groot werkbereik waarmee ook massieve werkstukken 4- en 5-assig bewerkt kunnen worden. 

De Tiltenta 11 wordt in eerste instantie in twee varianten op de markt; als T11-2600 met een X-slag van 2.600 mm en T11-3600 met een nog groter X-as bereik van 3.600 mm.

5-zijdige complete bewerking

Het veelzijdig inzetbare 4-assige bewerkingscentrum met traploos zwenkbare hoofdspil kan door de optionele inzet van een vlakgelijke rondtafel tot een 5-assig bewerkingscentrum opgewaardeerd worden.  Met een tafelbelasting van maximaal 4.000 kg op de vaste tafel en 1.800 kg op de rondtafel is de vervaardiging van massieve werkstukken geen probleem.  

Zeer hoge flexibiliteit

Met de combinatie van een groot opspanvlak en hoge opspangewichten, een groot werkbereik en heel veel werkruimte, een nauwkeurige zwenkspil en ingebouwde rondtafel plus het grote gereedschapmagazijn, zorgt de Tiltenta 11 voor zeer veel flexibiliteit in de productie. Het zwenkkopbewerkingscentrum helpt erbij dat klantopdrachten sneller en nauwkeuriger bewerkt kunnen worden en omsteltijden en -kosten duidelijk gereduceerd worden.

www.promascnc.nl

Dit bericht delen?