Rubriek: Logistiek

Igus presenteert lijn snelle low-cost robots

Igus heeft met de Delta robot een nieuwe en gemakkelijke automatiseringsoplossing ontwikkeld voor assemblagetaken. Ze zijn direct uit voorraad leverbaar als voor-geassembleerd constructiesysteem of kant-en-klaar systeem. De unit kan direct worden gebruikt en de aankoopkosten verdienen zich volgens Igus binnen een half jaar terug.

Automatiseer eenvoudige taken snel, gemakkelijk en kosteneffectief: dat is het doel van igus met haar low-cost automatiseringsproducten. De Delta robot werd gepresenteerd aan een specialistisch publiek op de automatica beurs van 2018 in München. De robot is gebaseerd op drie onderhoudsvrije drylin ZLW tandriemassen, smeermiddelvrije igubal koppelingsstaven en bijpassende adapterplaten. NEMA stappenmotoren en encoders waarborgen de snelle handling van maximaal 1 kilogram met een nauwkeurigheid van ± 0,5 mm.

Modulair of kant-en-klaar systeem
Afhankelijk van de eisen van de klant kan de nieuwe Delta robot worden geleverd als voor-geassembleerde set of als een kant-en-klaar systeem. De Delta robot is geschikt voor eenvoudige assemblagefuncties, pick and place taken en voor toepassingen in de inspectietechnologie.

www.igus.nl

Dit bericht delen?