Rubriek: Logistiek

Igus ReBeL: ’s werelds lichtste cobot

Met de nieuwe ReBeL presenteert igus een kunststof cobot met een gewicht van slechts tien kilogram. Samen met lage kosten, gering onderhoud en eenvoudige bediening, maakt de ReBeL innovatieve ideeën in service robotica haalbaar voor kleine bedrijven en start-ups in zeer uiteenlopende takken van industrie.  

De nieuwe generatie van de ReBeL is ontwikkeld om interactieve service robotica-concepten snel en voordelig te implementeren. De lichtgewicht kunststof robot is voorzien van een volledig geïntegreerde tribo strain wave gear met motor, encoder, krachtregeling en controller. Elektronische componenten in de volledig geïntegreerde strain wave gear maken mens/robot samenwerking mogelijk.

Toepassing kunststoffen ‘game changer’

De toepassing van kunststof in de ReBeL resulteert in een extreem compact, lichtgewicht ontwerp. Met een netto gewicht van minder dan tien kilogram, is de robot de lichtste cobot op de markt. Zijn nuttige last is twee kilogram en hij heeft een bereik van 700 mm. Dankzij de lage startprijs kan de ReBeL worden gebruikt in sectoren waar het gebruik van robotica eerder niet de moeite waard was.  

Toetredingsdrempels voor robotica blijven dalen

Behalve de prijs, verlaagt igus ook andere drempels, zoals complexiteit. De nieuwe ReBeL kan bijvoorbeeld zeer gemakkelijk worden getest en gebruikt. Voor dit doel biedt igus gratis besturingssoftware aan. Het is gemakkelijk om de bewegingen van de robot te definiëren en te simuleren. Dit bespaart ondernemingen inbedrijfstellingskosten en maakt ze minder afhankelijk van ‘integrators’.

www.igus.nl

Dit bericht delen?