Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Laser2000 introduceert ULTRA laser bewerkingsstation

Tijdens de TechniShow introduceert Laser 2000 de ‘Alleskunner onder de Lasercutters’ de ULTRA van Universal Laser Systems. De ULTRA is speciaal ontworpen voor het snijden en graveren van uiteenlopende hightech industriële materialen zoals kapton en pyralux.

Met de ULTRA bereikt Universal Laser Systems hightech markten zoals luchtvaart, automotive, accu fabricage, flexibele elektronica en medical devices. In deze markten worden moeilijke organische en anorganische materialen gebruikt die met hoge precisie moeten worden gesneden en bewerkt.

Laserbronnen

Het laserstation heeft plek voor maar liefst drie verschillende  (CO2 en fiber) lasers met 10.6, 9.3 en 1.06 micron golflengte. De CO2 en fiber-lasers kunnen tegelijk in de ULTRA gemonteerd en uitgelijnd zitten. De bedieningssoftware haalt uit de werktekening welke laser op welk moment aan moet zijn, ook binnen één job of zelfs passage van de X-slede!

Laser focushead

De laser focushead heeft een auto-focus als standaard meegeleverd. Voor het tijdrovende verwisselen van de lens – voor het kiezen van een andere focuslengte – en het opnieuw hoogte-calibreren heeft Universal Laser Systems een slimme optische module bedacht. Slechts het verwisselen van een dual-lens slede achter een magneetklepje in de focushead en er kan doorgewerkt worden zonder verdere uitlijning.

Bediening

Ook aan de bediening is gedacht. De ULTRA heeft een geintegreerde processor met bedieningsdisplay voor volledige lokale bediening. De ULTRA kan via ethernet (LAN) en zelfs WiFi aan een andere computer of netwerk worden gehangen voor file overdracht of bediening op afstand. De software hiervoor is gebaseerd op een browser en werkt op Windows zowel als op MacOS, Android en iOS.

Materialen bibliotheek.

Ook op het technische gebied van lasermateriaal interactie heeft Universal Laser Systems haar huiswerk goed gedaan. Er is een zeer professionele high-tech materialen bibliotheek met proces parameters, waaronder advies voor gebruik van 10.6, 9.3 of 1.06 micron laser golflengte. Je kunt zelfs informatie krijgen over de heat affected zone en eventuele nabehandeling. Deze database is opgebouwd en wordt up-to-date gehouden in samenwerking met leveranciers als 3M, Sabic, Dupont, Dow en Henkel.

www.laser2000.nl

TechniShow: 8.E030

Dit bericht delen?