Rubriek: Verspaning

Leering Hengelo presenteert noviteiten Lang Spantechniek

Lang Techniek heeft aan haar uitgebreide leveringsprogramma voor de verspanende industrie een aantal interessante nieuwe zaken toegevoegd. De meest in het oog springende productinnovaties hebben betrekking op de Makro-Grip Ultra, de Makro-4Grip en de automatisering met nieuwe grijperopties.

De eerste productinnovatie heeft betrekking op de Makro-Grip Ultra. Dit is een uitbreiding van het bekende Makro-Grip vormgesloten span-principe. Deze aanpassingen zorgen voor meer en nog snellere klemmogelijkheden. 

Veilig klemmen tot 810 mm

Dankzij de uitbreidbaarheid van de modules is de Makro-Grip Ultra in staat om onderdelen tot een lengte van 810 mm veilig vast te klemmen. De Makro-Grip Ultra is met name geschikt voor matrijzenbouw en klemtoepassingen van vlakke en grote onderdelen.

Makro-4Grip: Nog meer flexibiliteit

Ook de bekende Makro-Grip spanners zijn nu uit te breiden met bekken om ronde producten te spannen. Met de Lang Präge-Technologie is de 5-zijdige bewerking van ronde producten nog sneller en efficiënter uit te voeren. De universele spanbekken zijn voorzien van flexibel positioneerbare inserts voor de indrukking. Bijpassende spanbekken zijn verkrijgbaar voor alle maten centrische klemmen. De spanbekken zijn separaat verkrijgbaar voor spanners met een basisbreedte van 77 en 125 mm.

Automatisering: Nieuwe grijperopties

Lang installeert sinds de zomer van 2020 technologie in de RoboTrex 96 automatiseringssystemen met een standaardinterface voor een wisseling van de grijper. Hierdoor is het mogelijk om naast de grote RoboTrex 96 grijper ook de kleinere RoboTrex 52 met de bijbehorende componenten – zoals automatiseringswagen, spantoren en Makro Grip spanners – te gebruiken. Dat maakt het mogelijk om kleinere werkstukken van meer dan 12 kg, die te hoog zijn voor de RoboTrex 52, via één automatisering te verwerken. Bij toepassing van twee grijpers worden ook twee soorten nulpunt-spantorens gebruikt. Die kunnen tegelijkertijd in de machine blijven. 

www.leering.nl

Dit bericht delen?