Rubriek: Plaat- en buisbewerking

LVD introduceert robotplooicel D-Cell

LVD introduceert met de D-Cell een robotplooicel die gerobotiseerd plooien voor veel meer plaatbewerkingsbedrijven haalbaar maakt. Het systeem combineert een hydraulische afkantpers met 50 ton drukkracht, een industriële Kuka-robot en LVD’s unieke programmeersoftware.

Een investering in plooiautomatisering is met de D-Cell van LVD volgens de fabrikant al zeer snel rendabel. Producenten zijn steeds op zoek naar balans tussen kosten, kwaliteit, productiviteit en flexibiliteit. De D-Cell levert gevarieerde stukproductie met een snelle doorvoer, verschillende seriegroottes en tegen minimale kosten.

Veelzijdig plooien

Het hart van D-Cell is de veelzijdige PPED-afkantpers. De PPED met zijn eenvoudige en kostenefficiënte ontwerp is gebruiksvriendelijk en geschikt voor verschillende plooitoepassingen. Het stijve uit één stuk gelaste frame en het servogestuurde hydraulische systeem garanderen constante plooiresultaten. De machine heeft een drukkracht van 50 ton  en een werklengte van 2000 mm. De vierassige achteraanslag plooit stukken van 35 x 100 mm tot 400 x 600 mm en een gewicht tot 4 kg.

D-Cell beschikt over dezelfde krachtige automatische programmeersoftware als LVD’s gerobotiseerde plooisystemen Dyna-Cell en Ulti-Form. Dankzij de CADMAN® software versnelt D-Cell het proces van tekening naar geplooid stuk naar minder dan 20 minuten. De cel heeft 10 minuten nodig om automatisch een plooi- en robotprogramma te genereren en nog eens 10 minuten voor de instelling en productie van het eerste stuk. Het inleren van de robot is niet nodig. Dit maakt dat de D-Cell eenvoudig te programmeren is, ongeacht het niveau van de gebruiker.   

www.lvdgroup.com

Dit bericht delen?