Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Nieuwe pons-laser combinatie LVD

LVD  introduceert met de Strippit PL pons-laser combinatie een machine die het ponsen en vormen van de ponsmachine Strippit PX of Strippit V combineert met de snelheid en veelzijdigheid van een fiberlaser. Door meerdere bewerkingen op één machine mogelijk te maken wordt ingespeeld op de vraag naar flexibele productie.

Er zijn drie modellen beschikbaar: de Strippit PX 1530-L met de enkelvoudige kop en de Strippit V 1530-L thick turret en thin turret. Met de toevoeging van de Strippit PL heeft LVD het meest uitgebreide aanbod voor ponsmachines in de sector.

Combinatievoordelen

Kleine series, korte levertijden en steeds complexer wordende stukken doen de vraag naar flexibele productie stijgen. De Strippit PL pons-laser biedt twee technologieën in één machine. Minder processen, minder productietijd en minder materiaaltransport verlagen ook de kosten per stuk. Dankzij de Strippit PL is het mogelijk complexe vormen en materiaaldiktes tot 10 mm te snijden en efficiënt te ponsen tot een dikte van 6,35 mm en vormen en plooien tot een lengte van 90 mm en een hoogte van 75 mm. 

De fiberlaser heeft weinig componenten, een hoge snijsnelheid en lage onderhoudskosten, waardoor het snijden snel, accuraat en kostenefficiënt verloopt. Strippit PL is verkrijgbaar met een fiberlaserbron van 3 kW of 4 kW.

www.lvdgroup.com

Dit bericht delen?