Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Nieuwe gerobotiseerde afkantpers LVD

LVD voegt een nieuwe gerobotiseerde afkantpers toe aan het programma: de Easy-Cell 80/25. Dankzij het geïntegreerde adaptieve hoekmeetsysteem levert Easy-Cell werkstukken waarvan de hoeknauwkeurigheid vanaf het allereerste stuk gegarandeerd is.

De robotplooicel is voorzien van LVD’s geavanceerde software die het mogelijk maakt om zowel de afkantpers als de robot snel en eenvoudig te programmeren. Gebruikers kunnen met de robotplooicel een aanzienlijke productiviteitsverhoging en procesbetrouwbaarheid bereiken terwijl de productiekosten laag blijven.

Flexibel bereik

Easy-Cell 80/25 combineert een Easy-Form 80-ton afkantpers met een industriële robot van Kuka om stukken te plooien met afmetingen van 100 x 100 mm tot 1600 x 1200 mm en een gewicht tot 25 kg. Met een plooilengte van 2500 mm, een achteraanslag met vijf assen en een bombeertafel van 2500 mm biedt de afkantpers veel mogelijkheden en hoge precisie in een breed scala aan plooitoepassingen.

De cel is uitgerust met verschillende verwisselbare robotgrijpers, waardoor deze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de vereisten van elke opdracht. De robot maakt gebruik van een unieke draaifunctie voor het efficiënt herpakken van het werkstuk. Deze draaibeweging verkort niet alleen de tijd die nodig is voor het opnieuw vastgrijpen maar vermindert ook de totale cyclustijd aanzienlijk.

Hoge herhaalnauwkeurigheid

Met LVD’s Easy-Form® Laser-systeem is de hoeknauwkeurigheid verzekerd vanaf het eerste stuk. De ingebouwde kwaliteitsgarantie bij automatisering zorgt voor hoge herhaalnauwkeurigheid, wat essentieel is bij geautomatiseerde bewerkingen.

www.lvdgroup.com

Dit bericht delen?