Rubriek: Oppervlakte

Materials+Eurofinish+Surface 2021 veelbelovend kennis- en netwerkevent

Mikrocentrum, VOM en ION slaan de handen ineen tijdens de 2021 editie van het Materials+Eurofinish+Surface kennis- en netwerkevent dat gehouden wordt op 15 en 16 september in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Hier komen materiaalkunde en oppervlaktetechniek samen; een sterke combinatie die onmisbaar is om tot een goed en duurzaam eindproduct te komen.

Na de succesvolle editie van Materials+Eurofinish door Mikrocentrum en VOM in 2019 sloot in 2020 ook vakbeurs Surface van Vereniging ION aan. Het aansluiten van Vereniging ION is een logische stap om door te groeien voor de BeNeLux maakindustrie als het kennis- en netwerkevent rondom materiaalkunde, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechniek. In 2020 was het door de ontwikkelingen rondom het coronavirus niet mogelijk om het evenement door te laten gaan, maar de organisatie is zeer positief over de komende editie: ‘We hebben er alle vertrouwen dat Materials+Eurofinish+Surface dit jaar door kan gaan en doen er uiteraard alles aan om het zo veilig mogelijk te organiseren’, aldus Timo van Leent, Mikrocentrum.

Expo met ruim 100 exposanten

Ruim 100 exposanten tonen de laatste innovaties en oplossingen op het gebied van materiaalkunde, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechniek. Ook zijn er verschillende VIP-ruimtes, demopleinen, speciale paviljoens met thema’s en diverse eyecatchers. Er vindt ook een Meet & Match plaats, waarvan het doel is om relevante contacten te vinden in de gehele sector. Materials+Eurofinish+Surface is de ideale gelegenheid om elkaar eindelijk weer fysiek te kunnen ontmoeten. ‘Sinds begin maart is de inschrijving geopend voor bedrijven die willen exposeren. Inmiddels zien we dat de beursvloer zich al goed vult. We stellen een mooie verdeling tussen Belgische en Nederlandse ondernemers vast. De organisatoren hebben er alvast alle vertrouwen in’, zegt Veerle Fincken van VOM.

Uitgebreid congresprogramma
De organisatie is al begonnen met de invulling van het congresprogramma. Dat wordt ingedeeld in tijdsblokken en er zijn drie zalen waar de congresactiviteiten in plaats gaan vinden. In totaal worden er 40 presentaties, masterclasses en workshops gehouden. Hier delen universiteiten, hogescholen, (rijks)instituten, rijksdiensten, brancheverenigingen en bedrijven hun visie op diverse onderwerpen als (nieuwe) materialen, oppervlaktetechnologieën en -processen, automatisering, robotisering, inspectietechnieken, veiligheid, voorspelbaarheid en circulaire economie. Er wordt ook aandacht besteedt aan nieuwe technologieën, noviteiten, innovaties en nieuwe wet- en regelgeving.

ION Borghardt Award
De ION Borghardt Award is een award voor alle innovaties op het gebied van oppervlaktetechnologie. Net als bij eerdere edities van Surface, reikt ook dit jaar vereniging ION de ION Borghardt Award uit. Niet alleen Nederlandse bedrijven, maar ook Belgische en Luxemburgse bedrijven mogen hun innovaties insturen. De thema’s waar dit jaar de aandacht naar uitgaat zijn duurzaamheid, vakmanschap, samenwerking en innovaties in de marktindustrie. De uiteindelijke prijsuitreiking vindt op 15 september plaats tijdens Materials+Eurofinish+Surface.

Tegelijk met Kunststoffenbeurs en de Nederlandse Metaaldagen
Materials+Eurofinish+Surface wordt tegelijkertijd met de Kunststoffenbeurs van Mikrocentrum georganiseerd. Dit is de vakbeurs en ontmoetingsplek voor de gehele kunststofketen in de BeNeLux. Bezoekers kunnen zich hier laten inspireren door actuele ontwikkelingen en verassende mogelijkheden met kunststof. De Kunststoffenbeurs belicht actuele thema’s als circulaire economie, duurzaamheid, smart industry, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en kansen voor de maakindustrie. Bezoekers en exposanten kunnen beide evenementen bezoeken. Ook de Nederlandse Metaaldagen vinden op hetzelfde moment plaats in de Brabanthallen.

Coronamaatregelen
Veiligheid staat voor de organisatie altijd voorop. Dus uiteraard wordt er alles aan gedaan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Er worden hoge eisen gesteld als gaat om de veiligheid van de gasten, relaties en medewerkers.  

www.materials-eurofinish-surface.nl

Dit bericht delen?