Rubriek: Oppervlakte

FISCHER breidt succesvolle DMP serie uit met nieuwe modellen

Met de revolutionaire DMP-instrumentenserie voor tactiele en niet-destructieve laagdiktemeting heeft Helmut Fischer een nieuwe standaard gezet in tactiele en niet-destructieve laagdiktemeting van coatings op magnetiseerbare en niet-magnetiseerbare basismaterialen. De DMP-instrumenten overtuigen door hun robuuste en moderne ontwerp. Ze zijn uitgerust met digitale sondes en nieuwe software voor uitgebreide evaluaties en rapporten.

Deze apparaten schitteren door een moderne uitstraling en worden geleverd met tal van nieuwe functies, waaronder een volledig aluminium behuizing met IP64, een zachte bumper om te beschermen tegen vallen en een krasvast en chemisch bestendig scherm met Gorilla Glass. Verder bieden deze meetsystemen de mogelijkheid om signalen te krijgen via licht, geluid en trillingen en werken ze met een vervangbare en snel oplaadbare batterij. En dan hebben we nog niet de eenvoudigste gegevensoverdracht via USB-C en Bluetooth genoemd.

Zeer breed inzetbaar

De DMP-meetsystemen kunnen worden gebruikt voor bijna elke meetopdracht in verschillende industrieën. De DELTASCOPE® modellen meten verf of zinklagen op ijzer en de ISOSCOPE®’s zijn geschikt voor geanodiseerd aluminium of verf op non-ferro metalen. De DUALSCOPE® combineert beide toepassingen zelfs en biedt zo de hoogste flexibiliteit in één instrument. De FERITSCOPE® DMP30 is geschikt voor nauwkeurige meting van het ferrietgehalte en de recent toegevoegde SR-SCOPE® DMP30 is bedoeld om de dikte van koperlagen te meten op printplaten.

Nieuwe digitale sondes

Alle DMP-instrumenten zijn verkrijgbaar met Fischer’s nieuwe digitale Ferro, Non-Ferro of DUAL sondes. Deze maken indruk door een ongelooflijke nauwkeurigheid, de hoogste herhaalbaarheid en door slimme en toekomstbestendige connectiviteit via een universele USB-C-aansluiting. In 2024 worden diverse extra types uit FISCHER’s brede gamma gereleaset als digitale versie. Bovendien kunnen gebruikers met behulp van de F-adapter ook het complete assortiment van Fischer’s analoge sondes blijven gebruiken. Zo profiteren zij van het grootste sondeportfolio op de markt.

De Tactile Suite-software is de meest intuïtieve en moderne software in tactiele laagdiktemeting. Het heeft een overzichtelijk ontwerp en beschikt over een innovatieve gebruikersbegeleiding en uitgebreide functionaliteiten. De software beschikt over automatische apparaat- en sondeherkenning, onmiddellijke gegevensoverdracht naar Excel in realtime via USB-C en Bluetooth en uitgebreide opties voor het gemakkelijk maken van rapporten en evaluaties. Door een recente update is de software verder uitgebreid met intelligente synchronisatie, waardoor het nu zelfs mogelijk is om eerder gewiste meetinformatie terug te vinden. Hiermee blijft de herleidbaarheid van metingen te allen tijde gegarandeerd.

www.helmut-fischer.com/nl

Dit bericht delen?