Rubriek: Gereedschappen

Helmut Fischer introduceert nieuwe laagdiktemeter voor corrosie inspectie

In nauwe samenwerking met coating inspecteurs heeft Helmut Fischer de MMS-Inspectie DFT modellen ontwikkeld. Het ontwerp is opvallend robuust, zonder dat er concessies zijn gedaan aan de meetnauwkeurigheid en precisie.

De laagdiktemeters zijn met één hand te bedienen en uitgevoerd met rubber delen in de behuizing voor extra grip. IP 65 rating garandeert bescherming tegen vuil en water. Een verlicht kleurendisplay draait automatisch met mee, past automatisch de helderheid aan en geeft alle nodige informatie. De helder verlichte bovenzijde laat met kleuren direct zien of de metingen binnen specificatie zijn.

Vier uitvoeringen

Het instrument is verkrijgbaar in vier varianten. De eenvoudige en voordelige S- en de geavanceerde H-modellen zijn er in Fe en Fe/NFe uitvoering. De H-versies zijn uitgerust met Bluetooth en WLAN voor communicatie met de vernieuwde Fischer Datacenter Software of de Apps voor Windows, Android en Apple platforms, die later dit jaar zullen worden gelanceerd. De uitgebreide versie heeft een ruime opslag voor meetdata in verschillende Batches die indien gewenst individueel gekalibreerd kunnen worden. Er kan worden gekozen voor een industriële of corrosie configuratie en de meter kan ingesteld voor alle momenteel gangbare protocollen zoals SSPC PA2, IMO PSPC, ISO 19840 enz.

De MMSi DFT modellen zijn direct leverbaar en zullen worden gepresenteerd op de Materials – Eurofinish – Surface vakbeurs in September. U vindt Helmut Fischer op stand 55.

www.helmutfischer.nl

Dit bericht delen?