Rubriek: Oppervlakte

Nieuwe generatie coatings Oerlikon Balzers op basis van PVD Arc technologie

Oerlikon Balzers heeft zijn nieuwe BALORA-portfolio van coatings geïntroduceerd die revolutionaire eigenschappen biedt voor toepassingen in omgevingen met hoge temperaturen, zoals in de lucht- en ruimtevaart en de energieopwekking. 

De eerste coating uit het nieuwe portfolio, BALORA PVD MCrAlY, vertegenwoordigt de volgende generatie high-density MCrAlY coatings. Deze maken gebruik van Oerlikon Balzers’ bewezen PVD Arc oppervlakte- en apparatuurtechnologieën. Ze bieden een uitstekende barrière tegen oxidatie en hete corrosie in het hete gedeelte van de turbines. 

Gasturbines

Efficiëntieverbeteringen in gasturbines worden vaak bereikt door de bedrijfstemperaturen te verhogen tot 1.200 °C en hoger. Coatings die in hete secties van turbines worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen deze extreme omstandigheden om hete corrosie en oxidatie van componenten te voorkomen. Anders zou er een systeemstoring optreden met aanzienlijke vervangingskosten tot gevolg. 

PVD Arc technologie

Meestal worden MCrAlY-coatings voor deze toepassingen geproduceerd met behulp van thermisch spuiten en andere technologieën. Oerlikon Balzers heeft haar bewezen high-end PVD Arc technologie toegepast om deze standaard MCrAlY coating productieprocessen efficiënter te maken en de coatingeigenschappen te verbeteren door ze aërodynamisch gladde oppervlakken en een uitstekende substraathechting te geven.

Oerlikon Balzers heeft haar nieuwe BALORA PVD MCrAlY oplossing ontwikkeld om extreem dichte coatings te produceren die een optimale oxidatiebarrière vormen. Bij het ontwerpen van de coating wordt in enkele stappen rekening gehouden met de individuele eisen van de toepassing en het basismateriaal.  

www.oerlikon.com/balzers/balora/  

Dit bericht delen?