Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Nieuwe generatie Dener kantpersen sneller en zuiniger

Dener Makina, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, introduceert een nieuwe generatie servo aangedreven kantpersen die de voordelen combineert van een servo-elektrische aandrijving met een hoge mate van productiviteit, nauwkeurigheid, flexibiliteit en bedrijfszekerheid.

Het concept van een servo-elektrische aandrijving betaalt zich uit in lagere stroom- en onderhoudskosten door het ontbreken van hydraulische componenten, waarmee Dener een duurzame oplossing voor het buigproces biedt. Groot verschil met kantpersen met een conventioneel frame is dat Dener de aandrijving in een gesloten O-frame toepast, waardoor uitbuiging van het frame wordt voorkomen, met als resultaat een perfecte uitlijning van onder- en bovenbalk en een hogere nauwkeurigheid.

3D

In de nieuwe generatie servo-elektrische kantpersen zet Dener een geavanceerde ESA besturing in (Delem besturing optioneel) met 3D grafische weergave, die door de hoge gebruiksvriendelijkheid en weergave van de buigvolgorde snel programmeerbaar is. Optionele 3D offline programmering maakt externe programmering van de werkvoorbereiding mogelijk, inclusief kostenberekening.

De servo-elektrische kantpersen van Dener zijn leverbaar van 40 tot 200 ton perskracht en buiglengte van 1530 mm oplopend tot 4080 mm. Afhankelijk van het model zijn de afkantpersen uitgevoerd met Dener CNC bombering. Plaatondersteuning, laser veiligheidssysteem en servo aandrijving op de achteraanslag op de X- en R-as behoren tot de standaard uitrusting. Iedere Dener afkantpers kan klantspecifiek worden geleverd voor wat betreft opties en tooling,

Verkoop en service van zowel de servo als de hydraulische kantpersen van Dener worden in de Nederland verzorgd door Jörg Machines, die de nieuwe servo-elektrische kantpers op de TechniShow in hal 7 zal presenteren en bezoekers uitgebreid adviseert over de mogelijkheden en voordelen.

www.jorg.com

Technishow: 07.B043

Dit bericht delen?