Rubriek: Oppervlakte

Nieuwe ontbraammachine voor brand- en plasmasnijdelen van NS Maquinas

NS Maquinas, in Nederland vertegenwoordigd door HEVAMI oppervlaktetechniek uit Veghel, zal op de komende EuroBlech in Hannover zijn nieuwste ontbraammachine tonen voor het ontbramen van brand- en plasmasnijdelen. Het gaat hierbij om het type DM1100 DC ontbraammachine welke voorzien is van een slijpwals om de bramen te verwijderen en twee nageschakelde dwarsbanden die de kanten voorzien van een afronding.

Goede oplossing voor brand- en plasmasnijdelen

Hiermee is NS Maquinas in het gat gesprongen dat de firma ERNST heeft achtergelaten. Voor HEVAMI komt deze nieuwe ontbraammachine dan ook als geroepen omdat men hiermee weer een goede oplossing kan bieden voor het ontbramen van brand- en plasmasnijdelen. De machine kan uiteraard ook ingezet worden voor het ontbramen van bijvoorbeeld water- of lasersnijdelen. Maar de vraag zal veelal toch komen uit de hoek van het brand- en plasmasnijden omdat men daar vaak te maken heeft met grotere braamvorming, meer toleranties op het plaatwerk en kromtrekkingen van het materiaal. Deze laatste drie punten zijn kenmerkend voor het gebied waar de nieuwe slijpwals van NS Maquinas sterk in is. De zachte opbouw in combinatie met de grote gedimensioneerde slijpwals (Ø 435 mm) zorgt ervoor dat de slijpwals vooral kracht zet op de kanten zodat de bramen effectief verwijderd worden. De zachte opbouw van de slijpwals en de aanwezige tolerantie compensatie zorgen er tevens voor dat de machine goed om kan gaan met kromgetrokken materiaal en de aanwezige plaattoleranties.

Gelijkmatige afronding kanten

Voor het afronden van de kanten bevinden zich een tweetal dwarsbanden in de machine die tegengesteld aan elkaar draaien waardoor een gelijkmatige afronding ontstaat. De DM1100 DC ontbraammachine is standaard voorzien van automatische slijtage correctie van de schuurbanden. Elke keer nadat de machine wordt opgestart volgt een procedure waarbij de slijtage gemeten wordt en de banden nagesteld worden zodat een constante afronding gewaarborgd is. Eventueel kan de machine worden voorzien van twee extra dwarsbanden aan de onderzijde zodat de snijdelen in één doorloop worden ontbraamd en geheel worden voorzien van afgeronde kanten. In dit geval spreken we van het type DM1100 D2C.

Ook voor bewerken zéér kleine delen

Voor het makkelijk bewerken van kleinere delen is de machine standaard voorzien van een magneetbaan zodat ook de zéér kleine delen goed bewerkt kunnen worden. Verder is de machine uitgerust met een makkelijk bedienbaar touchpanel waar zaken zoals de doorloopsnelheid, werkdruk van de dwarsbanden, tolerantie compensatie van de slijpwals aan/uit en de oscillatie van de slijpwals geregeld kunnen worden. Daarnaast worden hier eventuele storingen aangegeven. De machine is standaard ook uitgerust met een automatisch dikte meetsysteem zodat de te ontbramen plaatdikte automatisch ingesteld wordt. De DM1100 DC is geschikt tot een plaatdikte van 120 mm. De nieuwe ontbraammachine wordt samen met de dubbelzijdig werkende DM1100 2C gedemonstreerd op de EuroBlech in Hannover. U vindt NS Maquinas in hal 11, stand 11-B167.

www.hevami.nl

Dit bericht delen?