Rubriek: Diversen

Rösler Benelux ontwikkelt nieuwe reeks procesmedia voor optimale nabewerking

Rösler Benelux heeft voor de optimale nabewerking van TPU (3D) geprinte onderdelen Cleanblast AM 201 ontwikkeld. Cleanblast AM 201 zorgt voor aanzienlijk betere resultaten bij het nabewerken van additief geproduceerde delen in geautomatiseerde installaties, zoals die van Rösler’s eigen merk AM Solutions. 

TPU staat voor Thermoplastic Polyurethane en is een soort TPE (Thermoplastic Elastomers). TPU heeft andere eigenschappen dan TPE en is over het algemeen harder dan TPE. 

Eenvoudig te printen

Van alle flexibele materialen is TPU het makkelijkst te printen omdat het in verhouding een relatief hard flex filament is. Hoe zachter het flex filament hoe moeilijker het te printen is. TPU wordt onder andere toegepast voor schoenzolen, maar ook voor stootkussens of andere schokabsorberende toepassingen.

Korte cyclustijd

De uitdaging bij het nabewerken van TPU geprinte onderdelen zit in het verwijderen van support materiaal. Het taaie en verende support materiaal met een zeer specifieke geometrie vereist andere procesmedia dan gebruikelijk. Intensieve benchmarks voor verschillende grote organisaties hebben aangetoond dat het grootste voordeel van Cleanblast 201 een kortere cyclustijd is in combinatie met een automatische procesafloop. 

nl.rosler.com

Dit bericht delen?