Rubriek: Oppervlakte

Straalcabines Norblast nu via VGK Solutions

‘Visie, innovatie en evolutie’. Deze drie kernwoorden typeren de Norblast Group. Norblast is sinds 40 jaar fabrikant van straalcabines voor zandstralen in het Italiaanse Bologna. Onlangs is VGK Machines & Robotic Solutions (kortweg VGK Solutions geheten) benoemd tot officieel Benelux-verkoopkantoor voor deze onderneming. ‘Duurzaam omgaan met grondstoffen’ staat hoog op de agenda bij Norblast. Het is een gerenommeerd familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en verkopen van straalcabines voor het zandstralen van producten van zeer uiteenlopende groottes: van tandprotheses tot complete gietstukken. In totaal omvat het assortiment 6 standaard modellen straalmachines: van een eenvoudig te installeren compact, manueel te bedienen model met stofafzuiging en filtratiesysteem tot een volledig geautomatiseerde straalcabine uit de Satellite-serie voor het stralen van grotere series producten of standaard componenten. Op aanvraag is het tevens mogelijk straalmachines volledig op klantspecificatie te laten vervaardigen.

Breed inzetbaar

In alle gevallen geldt dat met elk van de hierboven genoemde straalcabines wordt ingespeeld op specifieke behoeften in zeer uiteenlopende markten als de luchtvaart, automotive, biomedische industrie, energiesector, gieterijen, RVS- en staalindustrie, de wereld van de mechanische aandrijftechniek, de spuitgietwereld en de gereedschapindustrie. Voor de aansturing van bovengenoemde straalcabines wordt gewerkt met de hardware van Siemens besturingssystemen en volledig in eigen beheer ontwikkelde besturingssoftware.

Elektrisch aangedreven trilzeef

Op aanvraag zijn bovengenoemde straalcabines uit te rusten met een elektrisch aangedreven trilzeef. Deze bestaat uit 2 ‘netten’ waarmee deeltjes van verschillende groottes kunnen worden opgevangen. Zo kan tijdens het proces de ruwheid van een oppervlak worden gecontroleerd (voor bijvoorbeeld een betere hechting van een coating of verf) of kan gecontroleerd gestraald worden. In alle gevallen wordt de trilzeef volledig geïntegreerd in het besturingsnetwerk van de straalcabine, zodat er volledige grip is op de deeltjes die wel en niet worden doorgelaten. De verkoop van de straalcabines geschiedt middels een uitgebreid, wereldwijd netwerk van distributeurs en agenten. Inmiddels heeft Norblast wereldwijd ruim 7.000 cabines verkocht en geïnstalleerd. De Norblast Group realiseerde alleen al in 2017 met in totaal 50 medewerkers een jaaromzet van maar liefst € 10.000.000. Circa 30% van deze totaalomzet kwam voort uit export.

www.vgksolutions.eu

Dit bericht delen?