Rubriek: Oppervlakte

Rösler presenteert haar nieuwste innovaties op de TechniShow 2018

Het in Oss gevestigde Rösler Benelux is een specialist in uiteenlopende oppervlaktebewerkingen. Ieder oppervlak vergt een eigen bewerkingsproces en -techniek. Wil je bijvoorbeeld het ruwe oppervlak uit de 3D printer kwalitatief, functioneel en esthetisch verbeteren? Of het stralen van aan elkaar gemonteerde onderdelen of een complexe vorm? Rösler Benelux presenteert alle mogelijkheden tijdens de TechniShow 2018 op stand 08.B088. Rösler Group is specialist in mechanische oppervlaktetechniek en al meer dan 80 jaar een wereldwijd begrip. Bij het bedrijf kunnen relaties rekenen op een snelle klantenservice, deskundig advies en duurzame kwaliteitsproducten. Rösler is, met zijn oorsprong in Duitsland, producent en marktleider in glijslijptechniek (trommelen) en straaltechniek (zandstralen). Kortom: Rösler Group is de partner voor het leveren en onderhouden van een breed programma aan o.a. straal-, ontbraam-, polijst- en reinigingssystemen.

3D printen

U heeft een perfect prototype maar het oppervlak is nog te ruw. Een van de probleemstellingen in het 3D printen waar Rösler de oplossing voor heeft gevonden. Rösler heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om het product van meerwaarde te kunnen voorzien door een perfecte oppervlakte finish aan het product toe te kennen. Het stralen van complexe constructies is volgens Rösler minder complex dan het lijkt. Het bedrijf is vooruitstrevend aan de slag gegaan met het her-innoveren van de rollenbaan-straalmachine.

RapidFinish

RapidFinish is ontwikkeld om producten die uit de 3D printer komen functioneel en esthetisch inzetbaar te maken. Door de RapidFinish techniek krijgt het product functionele waarde. Onderdelen worden met deze installatie volautomatisch bewerkt. Of het nu gaat om een ruw of een gladder oppervlak, het resultaat is op alle producten gelijk. Rösler presenteert u deze techniek heel graag persoonlijk tijdens de TechniShow in Utrecht.

Werpwiel-turbine opnieuw uitgevonden

Op de TechniShow staat wordt ook een rollenbaan-straalmachine gepresenteerd. De rollenbaan-straal installaties zijn ontwikkeld voor het vlekkeloos voorbehandelen van stalen producten. Hierdoor ontstaat een uitstekend oppervlak dat zich leent voor het aanbrengen van een coating of andere deklaag. Kop- en voetplaten en ingelaste verstevigingsribben worden zuiver gestraald door het verwijderen van de walshuid, roest en in het bijzonder de lasnaden te reinigen. In deze machine ontstaat een straalbewerking die het mogelijk maakt een voetplaat toch zuiver te stralen in doorloop aan beide zijden. Ook de rand wordt hierbij zuiver gestraald. Er heeft her-innovatie plaatsgevonden in de turbine van de machine. Dit wordt ook wel het hart van de machine genoemd. De vorm van de schoep is aangepast met als resultaat dat media minder snel breekt, de turbine langer mee gaat en er een sneller proces wordt mogelijk gemaakt. Er ontstaat een staalgeometrie die mogelijk maakt een voetplaat toch zuiver te stralen in doorloop aan beide zijden.

Live demonstraties tijdens TechniShow

Van 20 tot en met 23 maart staat Rösler met een gloednieuwe stand op de TechniShow vakbeurs in Utrecht. Bent u benieuwd geworden naar de verschillende innovatieve processen die Rösler aanbiedt? Met een gekwalificeerd serviceteam en technisch onderlegde accountmanagers staat men u tijdens de beurs graag te woord. In de nieuwe stand zullen er ieder uur live demonstraties worden gegeven zodat u zelf kunt voelen en aanschouwen wat RapidFinish voor uw producten kan beteken.

www.rapid-finishing.com

Dit bericht delen?