Rubriek: Oppervlakte

Tuwi neemt hoogwaardige machines TCI op in programma

Tuwi heeft, om haar klanten nog beter van dienst te zijn, het complete pakket van de Spaanse fabrikant TCI toegevoegd aan haar leveringspakket. Tuwi vertegenwoordigt TCI op exclusieve basis in Nederland, België en een gedeelte van Duitsland. De officiële introductie vond plaats tijdens het Open Huis van Tuwi afgelopen Juni. TCI, gevestigd vlakbij Valencia, beschikt naast moderne productiefaciliteiten over een eigen snijbedrijf. Daar opgedane ervaringen worden teruggekoppeld naar de afdeling R&D. Perfectie, betrouwbaarheid en efficiënte oplossingen zijn de kernwaarden van de TCI machines. Het is een ervaren partner in de ontwikkeling en productie van laser-, waterstraalsnijmachines en kantbanken.

Lasersnijmachines

TCI lasersnijmachines zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen, zowel in fiber (IPG en Rofin) als CO² (Fanuc). De vermogens in zowel fiber als CO² zijn leverbaar t/m 6 kW. Afhankelijk van het gekozen model is er een ruime keuze uit verschillende be- en ontlaadsystemen.

Waterstraalsnijmachines

Het programma TCI waterstraalsnijmachines omvat een breed scala machines in nagenoeg elke afmeting, voorzien van een KMT 4.130 of 6.200 bar hogedrukpomp. Voor een maximaal inzetbereik kan worden gekozen voor meerdere snijkoppen en/of portalen op de machine of snijkoppen in 2D en 3D uitvoering. Als men watersnijden een te langzaam proces vindt dan biedt TCI de oplossing met een combinatie water-plasmasnijmachine waarmee snelheid en nauwkeurigheid gecombineerd is in één machine.

Kantbanken

De kwalitatief hoogwaardige TCI kantbanken worden geheel aangepast naar de wensen van de klant. Ze zijn voorzien van een actieve hydraulische bombering. Dit is een garantie voor een perfecte buiging, zelfs op ongelijke materialen. De hybride aandrijving van de Mach Five serie is energiebesparend. Standaard is de machine voorzien van vier gestuurde assen (Y1-Y2-X-R) en een Delem DA66T besturing. Optioneel zijn te verkrijgen gereedschapklemsystemen van Rolleri of Wila en een IRIS PLUS hoekmeetsysteem. Het aantal gestuurde assen is uit te breiden met Z1-Z2 / R1-R2 / X1-X2.

www.tuwi.nl

Dit bericht delen?