Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Xpert Pro 150 tons 3-meter kantbank voor Python

Om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn heeft Python uit Zuidwolde, als één van de eersten in de Benelux, een Xpert Pro 150/3100 kantbank aangeschaft. Met deze nieuwe kantbank heeft Python een technologische sprong voorwaarts gemaakt. Met de Xpert Pro van Bystronic is het mogelijk zeer nauwkeurig zetwerk en complexe ontwerpen te produceren.

De moderne kantbank van Python is sinds Juli 2019 operationeel. Deze aanvulling op het machinepark maakt de technische mogelijkheden nog uitgebreider en nauwkeuriger dan voorheen. Naast de kantbank is er ook gekozen voor BySoft 7 programmeer software. Daarmee kunnen plaatwerk uitslagen nauwkeurig worden berekend. De aangeleverde snijdelen sluiten dan ook naadloos aan bij het gewenste eindproduct.

Moderne uitrusting

De Xpert Pro 150/3100 is uitgerust met moderne uitrusting zoals hydraulische gereedschap klemming, camera beveiliging/gereedschap controle en 3D weergave van het product op de bedieningsconsole met touchscreen. Deze maken dat de machine snel inzetbaar is, gemakkelijk te bedienen is en op een veilige wijze producten produceert. De operator wordt volledig ondersteund in zijn taak met de digitale aanwijzingen op de console en ledstrips op de gereedschapsbalken.

Uitgebreid machinepark

Naast deze nieuwe kantbank beschikt Python over een uitgebreid machinepark waarmee het mogelijk is complete producten in eigen huis te ontwikkelen en fabriceren. Denk hierbij aan onder andere moderne 3D software op het bedrijfsbureau, CNC doornbuigmachines, een watersnijmachine, platenwals, profielwals en een groot aantal lasmachines.

In combinatie met vakbekwame en betrokken werknemers leidt dit tot een mooie brede range aan producten die Python produceert voor collega metaalbedrijven en diverse eindgebruikers.

www.python.nl

www.bystronic.nl

Dit bericht delen?