Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Vezellasersnijden met 12 kilowatt

Een hogere snelheid en een uitgebreid snijspectrum. Dat is de nieuwe standaard die Bystronic zet. De ByStar Fiber bevat een laser van 12 kilowatt en beschikt over de nieuwe functie ‘BeamShaper’. Daarnaast staat de nieuw vormgegeven snijkop garant voor een constante snijkwaliteit tot een plaatdikte van 30 mm.

In de strijd om snijorders moeten plaatwerkers snel, flexibel en kostenefficiënt produceren. De beste prijs per snijdeel en korte levertijden zijn bepalend voor een goede benutting van de productiecapaciteit. Een lasersnijsysteem en de bijbehorende specifieke componenten moeten hierbij hoge bewerkingssnelheden, een betrouwbaar snijproces en lage onderhoudskosten weten te realiseren. Wie zich zo kan positioneren, haalt orders binnen en verhoogt stapsgewijs zijn productiviteit. Dat zijn de voorwaarden voor groei.

Hoogwaardige vezellaser

Om plaatwerkers in de steeds grotere concurrentiestrijd optimaal te ondersteunen, tilt Bystronic het vezellasersnijden naar het volgende vermogensniveau. De hoogwaardige vezellaser ByStar Fiber staat voor nauwkeurige Bystronic-technologie, een stabiel lasersnijproces tot op het hoogste vermogensniveau en een breed toepassingsgebied. De technologische sprong van de huidige 3 tot 10 kilowatt naar het nieuwe level van 12 kilowatt is gigantisch.

De snijsnelheden op de ByStar Fiber nemen door de 12-kilowatt-laser met gemiddeld 20% toe (bij lasersnijden met stikstof) ten opzichte van de huidige 10-kilowatt-laserbron. Dat verhoogt de productiviteit bij plaatdiktes van 3 tot 30 mm. Stefan Sanson, productmanager Laser Cutting bij Bystronic: ‘Dit laservermogen is interessant voor bedrijven die in materiaaldiktes vanaf 3 mm een hogere snijsnelheid willen realiseren om zo hun productie per tijdseenheid te verhogen. Het resultaat is Zwitserse kwaliteit tegen lagere kosten per stuk.

http://www.bystronic.nl

Dit bericht delen?