Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Weber Laserservice overgenomen door Bystronic

Bystronic Benelux BV heeft per 1 mei 2020 de jarenlange servicepartner Weber Laserservice BV overgenomen. Het doel is enerzijds de klanten nog efficiënter te bedienen en anderzijds de marktpositie te verbeteren. Daarnaast wordt met de overname de markt voor Bystronic-tweedehandsmachines ondersteund.

Marco de Jong, managing director van Bystronic Benelux, licht de aankoop toe: “Met de overname van Weber Laserservice, al 15 jaar actief in de Benelux, Duitsland en daarbuiten en gespecialiseerd in Bystronic-machines, bereiken we meerdere doelen tegelijk. In één klap worden we zo de grootste en sterkste service- en ondersteuningsorganisatie in een steeds dynamischer wordende markt, zowel ter plaatse bij de klant als in backoffice. Een zeer ervaren en hoogopgeleid team van technici kan nu elke klant van elke omvang en met elke generatie Bystronic-machines nog beter en sneller ondersteunen.” Patrick van den Berg en Martin van de Weg, voormalige eigenaren van Weber Laserservice BV, voegen toe: “We zijn opgetogen dat we in de toekomst onder het dak van onze voorkeurspartner Bystronic zitten. De krachtenbundeling van onze twee bedrijven zal leiden tot verdere significante synergiën die de klant duidelijk ten goede zullen komen.”

Klanttevredenheid als topprioriteit

Weber Laserservice heeft zich gespecialiseerd in het onderhoud, de opleiding, de installatie en de handel van Bystronic-lasersnijmachines. Het bedrijf speelt tegenwoordig ook een belangrijke rol in de markt voor tweedehandslasersnijmachines. Het is al vele jaren gecertificeerd partner van Bystronic en is in het verleden uitgeroepen tot de beste servicepartner van Bystronic Benelux. Naast service en ondersteuning voor vlakbedlasers, kantpersen, automation en software worden deze diensten nu ook aangeboden in de buisbewerkingssector. Zo krijgt de Bystronic-klant deskundige ondersteuning van een enkele partner.

“Van personeelsinkrimping is geen sprake. Klantenondersteuning is immers absoluut cruciaal voor Bystronic, nu en in de toekomst”, vervolgt Marco de Jong. “Met de integratie van Weber Laserservice in Bystronic Benelux bestrijken we alle sectoren. Iedere klant profiteert van deze hogere efficiëntie, ongeacht welk lasersnijsysteem hij in zijn machinepark heeft.”

Over Bystronic

Bystronic is een wereldwijd toonaangevende leverancier van hoogwaardige oplossingen voor plaatbewerking. De focus ligt op de automatisering van de gehele materiaal- en datastroom van de snij- en buigprocesketen. Het portfolio omvat lasersnijsystemen, kantpersen en de bijbehorende automatiserings- en softwareoplossingen. Uitgebreide dienstverlening maakt het aanbod compleet. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Niederönz (Zwitserland). Verder heeft ze ontwikkelings- en productievestigingen in Zwitserland (Sulgen), Duitsland (Gotha), Italië (Cazzago San Martino en San Giuliano Milanese) en China (Tianjin en Shenzhen). Bystronic is actief in meer dan 30 landen met eigen verkoop- en servicebedrijven en heeft vertegenwoordigers in tal van andere landen.

Als betrouwbare partner staat Bystronic voor hoogwaardige innovaties, lokale deskundigheid en uitstekende service. Sinds 1994 maakt Bystronic deel uit van de Zwitserse industriële holding Conzzeta. In 2019 draaide het bedrijf met ongeveer 3.000 medewerkers een omzet van 840 miljoen euro.

www.bystronic.com

Dit bericht delen?