Rubriek: Plaat- en buisbewerking

ByTower Compact: Automatisering van beladen en ontladen voor elk bedrijf

Met de automatiseringsoplossing ByTower Compact kan de productiviteit van een Bystronic lasersnijsysteem aanzienlijk worden verhoogd zonder dat dit veel ruimte hoeft in te nemen. Dankzij de compacte opstelling maakt de ByTower Compact een licht bemande productie mogelijk voor bedrijven van elke omvang.


Niet elk plaatbewerkingsbedrijf heeft de ruimte om nieuwe systemen te installeren of bestaande uit te breiden. Met de nieuwe ByTower Compact biedt Bystronic zijn klanten de ideale oplossing: dankzij de compacte opstelling opent het nieuwe be- en ontlaadsysteem bedrijven van elke grote met geïntegreerde opslag de mogelijkheid voor een licht bemande of onbemande productie dankzij een geautomatiseerde cassettewissel. Het automatiseert de workflow van het lasersnijsysteem en zorgt ervoor dat aanzienlijk meer onderdelen per tijdseenheid kunnen worden gesneden.


Weinig ruimte nodig
Dankzij het slimme ontwerp stelt de ByTower Compact plaatbewerkingsbedrijven in staat om de productiviteit van hun Bystronic lasersnijsysteem te verhogen zonder dat dit al te veel ruimte inneemt. Dit is mogelijk doordat het systeem verticaal direct boven de wisseltafel wordt gemonteerd. De hoogte van de opslagtoren kan op de klantenwens worden afgestemd om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Het systeem ondersteunt twee verschillende configuraties waardoor de metaalplaat direct in de machine kunnen worden opgeslagen, ongeacht of ze met of zonder pallet worden aangeleverd. Dit betekent dat het ruw materiaal direct beschikbaar is.


De ByTower Compact is ook uitstekend geschikt als bufferopslag waar materialen worden voorbereid voor onbemande diensten tijdens de nacht of in het weekend. Grote series kunnen dus ook buiten de normale werktijden verwerkt worden, waarbij de ByTower Compact de materiaalverwerking voor haar rekening neemt. Materialen voor nieuwe opdrachten kunnen gemakkelijk worden voorbereid zonder de lopende processen van de machine te onderbreken.

Bijkomende voordelen
De ByTower Compact biedt zowel opslagruimte voor een breed scala aan materiaalsoorten en diktes als voor de opslag van de gesneden delen na het snijden door de laser. Dankzij het compacte, verticale ontwerp wordt het beschikbare vloeroppervlak zo efficiënt mogelijk benut. Het automatiseert de workflow en maakt een licht bemande productie mogelijk. Kortere insteltijden en een optimale materiaalstroom zorgen voor een maximale benutting van het lasersnijsysteem – omdat plaatwerk precies daar wordt opgeslagen waar het nodig is: bij de machine.
www.bystronic.nl

Dit bericht delen?