Rubriek: Bevestigingstechniek

50 jaar Migatronic: Wie heeft het oudste lasapparaat?

Migatronic bestaat dit jaar precies 50 jaar. En dat jubileum laat het bedrijf, wereldwijd een van de grootste leveranciers van lasapparaten, zeker niet ongemerkt voorbijgaan. Er is onder andere een hele leuke actie waarmee Migatronic gebruikers een Sigma Select 400 Compact kunnen winnen.

Vijftig jaar na het eerst Migatronic-lasapparaat zijn er inmiddels meer dan 1.000.000 apparaten verkocht. Migatronic is nu op zoek naar het oudste Migatronic-apparaat dat er nog te vinden is. De hoofdprijs van de jubileum actie is voor de eigenaar daarvan. Op de speciale actiewebsite www.miga50.com/nl/ kunnen Migatronic klanten hun machine registreren en meedingen naar de prijzen.

Hou oud is mijn lasapparaat
Nadat men het Migatronic-lasapparaat heeft geregistreerd ziet men direct hoe oud deze werkelijk is. Het klassement met alle collega lassers laat direct zien of men het oudste Migatronic apparaat in het handen heeft.


Terug naar het begin
De allereerste Migatronic was een C02-lasapparaat voor de reparatie van oude auto’s. De oliecrisis aan het begin van de jaren ’70 heeft de belangstelling van de autohandel in lasapparaten vergroot en de verkoop gestimuleerd. Het eerste apparaat woog maar liefst 95 kilo. Tegenwoordig weegt de kleinste draagbare machine slechts 4,9 kilo. Een verschil van 90,1 kilo in gewicht!


Invertertechnologie
Migatronic heeft zich altijd gericht op het eenvoudiger maken van lasprocessen voor lassers. De invertertechnologie heeft de traditionele transformatortechnologie vervangen en tegenwoordig regelt software de boog. Inverterlasapparaten zijn licht van gewicht en maken een betere controle over het lassen mogelijk. Mechanica is geleidelijk vervangen door automatische softwareregeling. Dit alles maakt het lassen eenvoudiger. Migatronic: ‘We zijn er trots op dat we al 50 jaar een rol spelen in de technologische vooruitgang op het gebied van lassen. In een tijd waarin klimaat en duurzaamheid serieus op de agenda staan, is een van onze topprioriteiten bij het ontwerp het leveren van milieuvriendelijke lasapparaten die waarde toevoegen aan de activiteiten van onze klanten door de efficiëntie te verhogen en energie te besparen’.


Ook kleine productiebedrijven robotiseren
Sinds 2016 heeft de Migatronic-lasgroep meer dan 200 CoWelder-lascobots verkocht in binnen- en buitenland. Vorig jaar lanceerde Migatronic een nieuwe productielijn, uitsluitend om de robotoplossing te produceren en ontwikkelen. De groeiende grote vraag wordt veroorzaakt doordat ook kleinere productiebedrijven steeds vaker investeren in geautomatiseerde oplossingen. De CoWelder™ is misschien wel de slimste en kleinste geautomatiseerde lasoplossing in de markt. Dit is een nieuw lid in de familie van cobots: samenwerkende robots werken in één en dezelfde werkplaats samen met mensen.

www.miga50.com/nl/

Dit bericht delen?