Rubriek: Bevestigingstechniek

Nieuw lasapparaat van Migatronic heeft maar één doel: lassen

De Deense lasapparatenfabrikant Migatronic lanceert een nieuw krachtig lasapparaat met puls voor de professionele industrie. De naam van dit nieuwe product is Sigma One. Dat verwijst naar het enige, allesbepalende doel: lassen – veel.

Met de nieuwe serie Sigma One komt Migatronic tegemoet aan een specifieke vraag uit de markt. Er is vraag naar een high-end lasapparaat met puls voor continu lassen in de zware industrie, voor prefabricage en lassen van dikke platen. ‘We zien een groeiende vraag naar een high-end, krachtig lasapparaat. Bij sommige professionele lasproducties overheerst de eis dat er veel moet worden geproduceerd, bijvoorbeeld bij het lassen van dikke platen. Ze lassen vele meters per dag en hebben slechts enkele speciale functies nodig voor boogaanpassing. Met Sigma One komen we tegemoet aan deze vraag’, zegt Mads Jensen, Chief Technology Officer en Chief Product Officer bij Migatronic.

Continu lassen

Met een Sigma One met een aparte draadaanvoer en lange slangenpakketten kan de lasser lange tijd in een ruimte blijven. Het apparaat ondersteunt continu lassen, wat een dagelijks scenario is in de zware industrie. De Sigma-naam is afkomstig van de populaire Sigma Select. Dat is een flexibele serie lasapparaten die de gebruiker naar wens kan configureren en upgraden wanneer behoeften veranderen. De lasprestaties van Sigma One bevinden zich op hetzelfde hoge niveau als van de Sigma Select maar hij heeft minder configuratiemogelijkheden.

Puls verbetert productiviteit

De meeste professionele lasproducties zoeken naar manieren om de productiviteit te verbeteren. In veel gevallen is Sigma One met pulslasproces eenvoudig in te passen in de dagelijkse werkprocedures en verhoogt het de productiviteit aanzienlijk in vergelijking met gewoon gelijkstroomlassen. Het spatarme lassen maken het apparaat ideaal voor roestvast staal en aluminium.

Zeer gebruiksvriendelijk

Klanten kunnen een aantal verschillende Sigma Ones configureren voor 300 A, 400 A of 550 A, een compact lasapparaat of een met een aparte draadaanvoer, met synergische gelijkstroom of synergische gelijkstroom met puls en met lucht- of watergekoelde toortsen. Het grafische bedieningspaneel is intuïtief te navigeren en eenvoudig te gebruiken voor zowel de lasser als de leidinggevende. De interface is gebruiksvriendelijk voor zowel ervaren als minder ervaren gebruikers.  

Sigma One wordt dit voorjaar gelanceerd in meer dan 12 markten in heel Europa, waaronder Nederland. ‘We kijken ernaar uit dit nieuwe high-end lasapparaat te introduceren in de Nederlandse markt voor professionele lasapparatuur. Ik ben ervan overtuigd dat onze zeer bekwame dealers er trots op zullen zijn Sigma One in hun winkel op te nemen en dat deze hun productassortiment kan versterken’, aldus Michel Faes, Country Sales Manager in Nederland.

www.migatronic.nl

Dit bericht delen?