Rubriek: Bevestigingstechniek

Nieuwe productielijn voor Co-Welder van Migatronic

Sinds 2016 heeft de Migatronic-lasgroep meer dan 200 CoWelder-lascobots verkocht in binnen- en buitenland. Als gevolg van de groeiende vraag breidt Migatronic nu uit met een nieuwe productielijn, uitsluitend om de robotoplossing te produceren en ontwikkelen.
‘De grote vraag naar de CoWelder en onze knowhow hebben ertoe geleid dat we ervoor hebben gekozen om een nieuwe productielijn te bouwen uitsluitend voor de productie en ontwikkeling van de CoWelder. Dit betekent dat we ons nog beter kunnen richten op het ontwikkelen van de specifieke oplossingen waar de industrie om vraagt’, zegt Christian Bols, CEO van Migatronic Automation.

Ook kleine productiebedrijven robotiseren
Volgens hem wordt de groeiende grote vraag veroorzaakt doordat zelfs kleinere productiebedrijven nu investeren in geautomatiseerde oplossingen. Ook voor hen is het zaak de concurrentiepositie te verbeteren en het tekort aan lassers op te vangen. Sinds een aantal jaren wordt er veel gesproken over robots en Industry 4.0. Maar voor veel kleine en middelgrote productiebedrijven waren complexe productieprocessen moeilijk te realiseren. Dat heeft hen lang tegen gehouden mee te gaan met technologische vooruitgang. Maar nu zien we dat ook kleine en middelgrote bedrijven in hun zoektocht naar automatiseringsoplossingen steeds vaker robots als reële en interessante optie zien.

www.migatronic.nl

Dit bericht delen?