Rubriek: Bevestigingstechniek

Afzuiging nieuwe lastoortsen Translas extreem efficiënt

Translas is een Nederlandse fabrikant van lastoortsen die al sinds 1960 bestaat. Een bedrijf opgericht door lassers, voor lassers met een passie voor innovatie en nieuwe technologieën. Translas streeft voortdurend naar het ontwikkelen van innovatieve producten met een onderscheidend design en kwaliteit en functionaliteit.

Het doel van het bedrijf is om de blootstelling van lassers aan gevaarlijke dampen wereldwijd te verminderen en te zorgen voor een gezondere en veiligere werkomgeving. Langdurige blootstelling aan het inademen van ultrafijn gemetalliseerd stof kan leiden tot longkanker en schade aan de hersenen en nieren. Bepaalde gassen, zoals helium, kooldioxide en argon, verdringen zuurstof en kunnen verstikkingsgevaar opleveren, met name in afgesloten werkruimten. Om deze reden heeft Translas de lastoortsen 7XE, 8XE MIG en 8TE TIG EXTRACTOR ontwikkeld die de lasrook tot wel 98% direct aan de bron afzuigen.

Schone lucht dankzij 8XE MIG EXTRACTOR

De 8XE MIG EXTRACTOR integreert de meest efficiënte rookafzuiging in de lasindustrie. De toorts wordt geleverd met zwanenhalsen in een 30°-45° en rechte uitvoering. De 8XE MIG EXTRACTOR, gecombineerd met de ClearO2 W-serie 100 en 200 mobiele afzuigunits, vangt tot 98% van de lasrook direct aan de bron. Deze lastoorts biedt de veiligste en meest effectieve oplossing voor lassers en andere medewerkers om schone lucht in te ademen en voor een betere werkomgeving. Het kogelgewricht van de 8XE EXTRACTOR heeft een 30° verticale hoekbeweging en is 360° draaibaar. Beiden met een volledige stop. Dit zorgt voor een hoge wendbaarheid en voorkomt dat kabels of slangen in de war raken. Risico op lekkage en breuk wordt zo voorkomen. Deze combinatie is nieuw op de markt.

Ergonomisch

De nieuwe 8TE-17 luchtgekoelde en 8TE-30 watergekoelde TIG EXTRACTOR beschermen de lassers en andere medewerkers in de werkomgeving tegen schadelijke dampen en metalen zoals aluminium, chroom, ijzer, mangaan en nikkel die mogelijk vrijkomen tijdens het lasproces. De 8TE TIG EXTRACTOR heeft een unieke, ergonomische vorm die is afgestemd op de vorm van de hand van de lasser en die perfect past tussen de duim en wijsvinger. De 8TE TIG EXTRACTOR is ontworpen om te werken met de ClearO2 T100 en T200 draagbare afzuigunits voor de beste resultaten. 

www.translas.com/nl

Dit bericht delen?