Rubriek: Oppervlakte

Hoogwaardige afwerkingen van RVS bij Packo

Packo Surface Treatment is een onderdeel van Packo Inox en de Nederlandse Verder groep. Het bedrijf staat vooral bekend om haar afwerkingen van RVS: elektropolijsten, micro-ondulatie, amorfiseren, ontzwarten, micro-ontbramen, stralen en beitsen en passiveren zijn processen die voor Packo geen geheimen kennen. Packo behandelt zowel grote als kleine onderdelen van zowel nieuw als gebruikt materieel. De aandacht gaat vooral uit naar het oplossen van problemen, zowel op het vlak van reinigbaarheid, hygiëne, bacteriewering als corrosiewering.

Mooie en interessante projecten

Bij Packo heeft men constant mooie projecten in de pipeline. Zo is men in april gestart met het elektro-polijsten van 1000 strekkende meter leuningen voor een project aan de Belgische kust. Voor Frankrijk behandelt Packo op dit moment het grootste RVS leuningproject ooit; 1,8 km aan leuningen die in Boulogne komen te staan. Sinds 1974 zijn reeds honderden km RVS leuningen elektrolytisch gepolijst, zowel voor binnen als buiten. Voor een Franse fabrikant van ziekenhuisuitrusting loopt een continue opdracht voor het elektro-polijsten en amorfiseren van hun onderdelen: reinigbaarheid en het tegengaan van de ziekenhuisbacterie.

Voor een vleesverwerker loopt een mooie opdracht voor het amorfiseren van 200 normwagens. Testen bewijzen een veel betere weerstand tegen aankleven van dierlijke vetten en betere reinigbaarheid uit. De aanwezigheid van restbacteriën na reinigen is nu herleid tot nul bij dit amorfe oppervlak. Voor toeleveranciers aan clean-room en semi-conductor lopen constant opdrachten voor het elektrochemisch ontzwarten van werktafels, karren, bekasting, etc. Vooral om oppervlak en omgeving perfect stofvrij te houden.

Micro-ondulatie wapen tegen aankleven

Sinds de recente besmettingsschandalen in de voedingsindustrie, waaronder het honderden miljoenen euro’s kostende salmonella probleem bij een Franse producent van kindervoeding en melkpoeder, neemt de aandacht voor meer performante RVS afwerkingen in de voedingsindustrie fors toe. In eerste instantie laten diverse voedingsbedrijven nu hun gebruikt materieel behandelen om risico’s op besmettingen te voorkomen. Daarnaast zijn er e opdrachten voor micro-ondulatie tegen aankleven van poeders in het vooruitzicht: evaporatoren, droogtorens, doseersystemen, valbuizen, trechters, enz. Micro-ondulatie werkt uitstekend tegen het aankleven van poeders, meel en bloem. Bij zetmeelverwerkers is het elektro-polijsten en amorfiseren van trechters en schroeftransport-systemen ondertussen overbekend. Eindelijk is de aankleef van aardappelpuree perfect te vermijden. De mogelijkheden voor het verbeteren van RVS-oppervlakken reiken bij Packo zeer ver. Zowel machinebouwers als eindgebruikers kunnen beroep doen op de meer dan 40 jaren ervaring in het oplossen van problemen, zowel op vlak van corrosiewering, anti-kleef, hygiëne als het voorkomen van slijtage.

www.electropolish.be

Dit bericht delen?