Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Mazak FG-400 NEO legt de lat voor 3D buislasersnijden hoger

Mazak blijft voorop lopen in innovatie met de release van een nieuw model in de FG 3D lasersnijmachine serie. De FG-400 NEO is een alles-in-één oplossing ontworpen voor maximale productiviteit en bedieningsgemak. Het nieuwe model is geoptimaliseerd voor het met hoge snelheid bewerken van buizen, pijpen en lange constructiematerialen.

Dit nieuwste machineontwerp, met een resonator met variabele bundelmodus, kan meerdere processen uitvoeren, waaronder 3D-snijden, tappen, boren, afschuinen en vloeiboren. De Beam Shaping Technology regelt waar de vermogensdichtheid van de laserstraal wordt geconcentreerd, waardoor de snijsnelheid en -kwaliteit op een groot aantal materialen wordt verbeterd. De door de fiber gegenereerde laserstraal heeft een kortere golflengte dan de CO2-technologie en is daarom veel effectiever bij het snijden van metaal, zelfs op moeilijk te bewerken materialen.

Meer toepassingsmogelijkheden

De FG-400 NEO is speciaal ontworpen voor het snijden van buizen en pijpen van groot formaat, zoals ronde, vierkante en rechthoekige doorsneden, samen met H-, I- en L-balken. Het nieuwe model kan ook sterk reflecterende materialen zoals koper en messing verwerken en complexe vormen en nauw aansluitende verbindingen produceren.

Dit alles is mogelijk dankzij diverse door Mazak ontwikkelde geavanceerde functies voor een superieure snijkwaliteit en nauwkeurigheid. Zoals een 3D-snijkop die kan bewegen in een A-as en B-as om de verwerking van een breder scala aan materialen onder de gewenste hoek met een hoge mate van nauwkeurigheid mogelijk te maken. De 3D-snijkop kan ook doorbuigen om schade bij een botsing met het werkstuk te voorkomen. Vier klauwplaten werken tegelijkertijd en bewegen langs en rond de assen om materiaalvervorming te voorkomen.

Maximale toegankelijkheid en bedieningsgemak

Mazak blijft zich richten op het ontwikkelen van machines die gebruikersvriendelijk zijn in termen van toegankelijkheid en bedieningsgemak. De machine is uitgerust met een 15″ FX CNC-scherm en maakt gebruik van de FX TUBE CAD/CAM-software voor het snijden van buizen. Deze biedt verschillende functies waaronder een nestingfunctie, simulatietool en planningsfunctie voor continue productie. De combinatie van deze elementen levert productiviteitsvoordelen op die de insteltijden en het risico van menselijke fouten verminderen.

De FG-400 NEO biedt grote toegankelijkheid, uitstekend zicht op het snijgebied en gebruiksgemak. Het ergonomische ontwerp van de FG-400 NEO vermindert de afstand die de operator tijdens de bediening van de machine aflegt door het bedieningspaneel en de laad- en losstations aan dezelfde kant te plaatsen. Dit biedt ook het voordeel dat de machine tegen een fabrieksmuur kan worden geplaatst om ruimte te besparen.  

De uitzonderlijke productiviteit van de fiber resonator, gekoppeld aan de mogelijkheid om meerdere processen op één machine uit te voeren, maakt de FG-400 NEO de ultieme oplossing voor volumefabrikanten die hun buisverwerkingsmogelijkheden naar een hoger niveau willen tillen.

www.mazakeu.com

Dit bericht delen?