Rubriek: Verspaning

Mazak VCE-600: indrukwekkende prestaties voor een scherpe prijs

De nieuwe Mazak VCE-600 is een indrukwekkend verticaal bewerkingscentrum met hoge specificaties en is zeer scherp geprijsd. Dit nieuwe generatie verticaal bewerkingscentrum is ideaal voor een breed scala van toepassingen in productie-omgevingen.

De nieuwe VCE-600 biedt een verscheidenheid aan functies en nieuwe technologieën die garant staan voor toonaangevende productiviteit, prestaties en gebruiksgemak. De machine heeft compacte afmetingen die hem speciaal aantrekkelijk maken in situaties waar sprake is van een beperkt vloeroppervlak. 

Ook grote producten bewerken

De VCE-600 heeft een royale tafelafmeting van 1300 x 600 mm met X-, Y- en Z-as verplaatsingen van 1.050 bij 600 bij 600 mm. Daardoor kunnen ook bijzonder grote componenten worden bewerkt dankzij de grote verplaatsing van de Y-as.

Boven dit werkgebied bevindt zich een spindel met dubbele wikkeling met 12.000 tpm en 18,5 kW en een koppel van 119,4 Nm. In het lage toerentalbereik levert de spindel een uitzonderlijk koppel voor zware frees- en boorwerkzaamheden, terwijl de spindel bij hoge snelheid een hoog vermogen genereert voor het bewerken van lichte materialen en het profileren van onderdelen. 

Veelzijdigheid cruciaal

Mark Hall van Mazak: ‘De nieuwe VCE-600 is de eerste in een nieuwe reeks van verticale CNC-bewerkingscentra die veel belangstelling zullen krijgen uit de sector. De reden hiervoor is dat de specificatie een groot aantal toepassingen bestrijkt en tegelijkertijd prestaties en waarde biedt. Een van de grote voordelen van deze machine is de veelzijdigheid ervan. Hij heeft een groot werkbereik, een toonaangevende spindel en de nieuwe SmoothEz CNC-besturing die snel te programmeren is. Dat maakt hem geweldig voor operators. De machine is uitermate geschikt voor onderaannemers en werkplaatsen die een verscheidenheid aan werkstukken produceren, aangezien de specificaties betekenen dat de VCE-600 alles aan kan wat de industrie vraagt van deze machine.”

Omdat automatisering op de werkvloer steeds belangrijker wordt heeft Mazak de VCE-600 ontworpen met de mogelijkheid om laaddeuren aan de voor-, linker- of rechterkant te integreren voor robottoegang. Optioneel kunnen gereedschaps- en werkstukmeetsystemen zoals de Renishaw RTS en RMP60 schakelende taster geïntegreerd worden.  

www.mazakeu.be

Metavak: A.103

Dit bericht delen?