Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Nieuwe buizenlaser Mazak voor kleine en middelgrote buizen

Yamazaki Mazak presenteert een nieuwe buizenlaser met hoge productiviteit. Deze is speciaal ontworpen voor het snel snijden van grote hoeveelheden buismateriaal met kleine en middelgrote diameter. De nieuwe FT-150 FIBER is een compacte buizenlaser die profiteert van een ergonomisch ontwerp, waarbij de bedieningsruimte, het laadstation en het losstation zich allemaal aan dezelfde kant bevinden.

Uitgerust met een 3.0 kW fiber resonator kan de FT-150 FIBER afzonderlijke werkstukken bewerken met een lengte van 6.500 mm, gewicht van 150 kg en een maximale buisdiameter van 152,4 mm. Er zijn ook opties beschikbaar van 8.000 mm en 180 kg. De machine kan een grote verscheidenheid aan materialen snijden die vooral gebruikt worden in de architectuur-, automobiel-, bouw- en meubelindustrie. Het gaat om materialen als staal, rvs, koper, messing en aluminium.

Meerdere bewerkingen in één machine

Ontworpen voor maximale productiviteit kan de FT-150 FIBER meerdere bewerkingen in één machine uitvoeren, waaronder snijden, tappen, boren en thermisch boren. Hierdoor wordt de bewerkingstijd verkort omdat processen zoals ponsen, ontbramen en gaten tappen niet nodig zijn. Bovendien levert de fiberlaser hoge snijsnelheden, samen met de hogesnelheidsaanvoer, de hogesnelheidsacceleratie en de snelle spankopindexering.

Productiviteit verbeterd

Dankzij de bundellader met 4 ton laadcapaciteit, die automatisch grondstoffen kan laden voor continu gebruik, wordt de productiviteit verder verbeterd. De FT-150 FIBER kan ook werkstukken op verschillende manieren lossen, van standaardoplossingen tot automatische sorteersystemen voor de efficiënte productie van grote partijen en meerdelige modellen. De machine is in staat om afgewerkte onderdelen met een lengte tot 3000 mm (een optie van 4500 mm is ook beschikbaar) te lossen in onderdelenbakken of via een optionele transportband. Het sorteersysteem kan kleine, middelgrote en grote afgewerkte onderdelen in vier verschillende gebieden sorteren en lossen.

Met Mazak’s innovatieve CAD / CAM-software, FX-TUBE is het mogelijk om tijdstudie en verbruikskostengegevens eenvoudig te integreren in het ERP-systeem van de klant, terwijl de geïmporteerde 3D-gegevensbewerkingsfunctie de bewerkings- en wachttijd aanzienlijk verkort. De algehele productiviteit wordt verder verbeterd door de NC Control, MAZAK FX, die belangrijke functies bevat zoals het Quick Restart Program, de mogelijkheid om te plannen met behulp van QR-codes (gegenereerd door FX TUBE), en een ‘Database Viewer’ (database met snijcondities van de machine).

Uitzonderlijk snel en zeer nauwkeurig

“De nieuwe FT-150 FIBER verbetert onze buislasersnijcapaciteiten nog verder met een machine die speciaal is ontworpen voor het snel en zeer nauwkeurig snijden van buizen met een kleine tot middelgrote diameter”, zegt Gaetano Lo Guzzo, directeur Laser Business Europe bij Yamazaki Mazak, “De uitzonderlijke productiviteit die wordt geleverd door de combinatie van vezelresonator, ultrasnelle voeding en de mogelijkheid om meerdere verschillende processen samen met het bundellaadsysteem te bewerken, maakt de FT-150 FIBER ideaal voor volumefabrikanten die een grote stap willen maken in hun buizenlasercapaciteit.”

www.mazakeu.be

Dit bericht delen?