Rubriek: Verspaning

Mazak lanceert nieuwe serie verticale bewerkingscentra

Yamazaki Mazak heeft zijn volledige reeks nieuwe VCN verticale bewerkingscentra officieel gelanceerd. De VCN-700, ontwikkeld voor hoogwaardige bewerkingen, is het vlaggenschip van een nieuwe ‘performance line’ serie van Mazak.

De indrukwekkende nieuwe VCN-700 is ontworpen om de productiviteit aanzienlijk te verbeteren voor fabrikanten die zich bezighouden met zowel zware als dynamische verspaning. Nu CAM-ontwikkelaars bewerkingsstrategie√ęn ontwikkelen zoals dynamisch frezen, waarbij een constante belasting op de spindel en het snijgereedschap wordt gehandhaafd om de materiaalafname te maximaliseren, heeft Mazak bij de ontwikkeling van de nieuwe VCN-700 rekening gehouden met de steeds populairder wordende CAM-cycli.

Compacte krachtpatser

De VCN-700 is een krachtpatser met een compact oppervlak van 3,1 bij 4,4 bij 3,7 m (HxBxD) en biedt een zeer ruime werkruimte met een tafel van 1500 bij 700 mm waarop onderdelen tot 1800 kg passen. De combinatie van dit grote werkgebied met een grote enkelzijdige deur voor gemakkelijke toegang voor de operator en kraan zorgt ervoor dat de VCN-700 geschikt is voor de meeste middelgrote tot grote onderdelen die in de industrie worden geproduceerd. Ondanks deze grote werkruimte en stevige basis is de VCN-700 uiterst wendbaar en evenzeer geschikt voor kleine componenten met een krachtige, snelle 15.000 tpm 22kW 120Nm spindel die met een indrukwekkende snelheid van 42m/min over het X-, Y- en Z-asbereik van 1300 bij 700 bij 650mm kan bewegen.

www.mazekeu.be

Dit bericht delen?