Rubriek: Oppervlakte

Plaatbewerkers met nieuwe F1200 XL van Q-Fin klaar voor volgende stap in automatisch ontbramen en finishen

Q-Fin groeit uit naar toonaangevende machinebouwer. De Bergeijkse producent van ontbraam- en finishmachines zet al jaren in op innovatie en is met hun laatste vinding helemaal klaar voor automatisch produceren.

De F1200 XL van Q-Fin onderscheidt zich niet alleen door het opvallende design en de hoge snelheid waarmee producten gefinisht kunnen worden. Het zijn de software oplossingen in combinatie met 17 motoren in de machine die er voor zorgen dat de machine helemaal industrie 4.0 ready is. Met vier stations op amper 2 meter is deze compacte machine in staat alle ontbraam-, afrond- en finishwensen in één doorgang en op hoog tempo te realiseren. De programma-functies, de sturing op de werkstations en de uitleesbaarheid op afstand maken de F1200 XL machine uniek in zijn soort.

HMI scherm met programmeer-mogelijkheid

Met de nieuwe full options F1200 XL laat Q-Fin alle mogelijkheden zien voor het automatiseren van het ontbraamproces. Door toepassing van een HMI scherm met programmeer-mogelijkheid in combinatie met hoogtemotoren op alle 4 de borstelmotoren en op beide slijpstations, wordt het bediengemak vergroot en wordt het kwaliteitsniveau van de oppervlakte-finish gewaarborgd.  De programma-keuze op deze machine helpt de operator om de machine nog makkelijk af te stellen. Door het inlezen van producten met een barcode scanner of via koppeling aan het ERP systeem kan dit nog verder worden geautomatiseerd. De volgende stap is het automatisch ijken van de borstels en compenseren voor de slijtage hiervan.

Innoveren zit bij Q-Fin in het bloed. Het bedrijf is in 2013 opgericht vanuit het idee dat de perfecte ontbraammachine nog niet bestond en dat ontbramen makkelijker en beter kan. 9 jaar later is innovatie nog steeds de kernwaarde van het bedrijf. Met acht engineers blijft men steeds bezig de machines verder te verbeteren en nieuwe toepassingen uit te denken.

De F1200 XL is vanaf nu te bekijken in het democentrum in Bergeijk. Klanten zijn op afspraak welkom om met hun eigen producten de machine te testen.

www.q-fin.nl

Dit bericht delen?