Specialist in ontlakken gereedschap

Het ontlakken van allerlei voorwerpen heeft voor C&T geen geheimen

Merk:

C&T

Status:

Nieuw

Bij het seriematig lakken en poedercoaten worden te coaten producten aan een transportband gehangen. Daarna passeren ze achtereenvolgens het voorbehandelingsproces, de spuitcabines en de moffeloven. De lak en poedercoating komen hierbij niet alleen op de te spuiten producten maar ook op het ophanggereedschap.

 

Vooral omdat de meeste spuitprocessen “electrostatisch” zijn is een goede aarding van het product naar de transportbaan en dus een regelmatig ontlakken van het ophanggereedschap heel belangrijk.

In het kader van verdere productie optimalisering is C&T technics er in geslaagd om de nabewerking van de thermisch gereinigde en ontlakte producten te automatiseren en de kwaliteit hiervan te verbeteren. Het automatiseren van de handmatige nabewerking van deze producten door middel van afspuiten met water onder hoge druk is al jarenlang onderwerp van discussie en experimenteren geweest, vanwege het arbeidsintensieve karakter van deze bewerking.

 

Verder komen haken die al tientallen keren thermisch ontlakt zijn weer vrijwel als nieuw uit dit proces. Na uitgebreide testen op allerlei thermisch gereinigde producten is uiteindelijk gekozen voor het automatisch nastralen met behulp van een zacht straalmiddel in een doorloop werpstraal installatie. De hardheid van het gekozen straalmiddel is lager dan die van koolstofstaal zodat geen abrasieve bewerking op de producten plaatsvindt, maar als het ware een “poets proces” ontstaat waardoor de levensduur van de gereinigde producten niet wordt beïnvloed.

C&T Technics

Adres

Frontstraat 12a

5405 AK

Uden

Telefoon

0413-331083

E-mail

info@ct-technics.nl

Website

www.ct-technics.nl

Ga naar bedrijfsprofiel